Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílený kamioňák (52) z Česka, kterému hrozí doživotí: Soud ho poslal do vazby

Aktualizováno -
8. března 2019
14:35
Autor: DH, Jiří Nováček, ČTK - 
7. března 2019
10:52

Na začátku března byl policií zadržen řidič kamionu, který v lednu letošního roku nebezpečně předjížděl přes plnou čáru na území Německa nedaleko českých hranic a jen díky velkému štěstí čelně nesmetl autobus, který o pár kilometrů dříve vysadil děti u školy. V Německu mu hrozí i doživotí. Brněnský soud ho v pátek 8. 3. poslal do vazby

Pro bývalého řidiče (52) si přišla policie ve středu 6. března dvě hodiny po poledni do jeho domku na Kyjovsku. „Muže jsme zadrželi na základě eurozatykače vydaného německou policií,“ řekla Blesku mluvčí policejního prezídia Lenka Sikorová. Policisté Čecha viní z pokusu o vraždu. Svým velice nebezpečným jednáním totiž ohrozil několik životů ostatních účastníků silničního provozu.

„Byl to zkrat. Honil jsem čas a honili mě dispečeři, abych stihl přijet s nákladem včas. Za zpoždění mi hrozili pokutou, co jsem měl dělat?,“ hájil se nešťastný řidič v rozhovoru pro TV Prima.

Krajský soud v Brně nakonec řidiče poslal v pátek 8. března do vazby, Blesku to potvrdila mluvčí soudu Eva Angyalossy. Ta také uvedla, že krajský soud rozhodl o takzvané předběžné vazbě. Trestní řád říká, že důvodem pro její uvalení mohou být obavy z útěku. Nyní bude záležet na státním zástupci, zda navrhne předávací vazbu. „Státní zástupce během dvou týdnů rozhodne, zda muže česká justice vydá k trestnímu stíhání do Německa,“ řekla Angyalossy.

Šofér, který krátce po zveřejnění videa s jeho neskutečně riskantním manévrem dostal vyhazov z práce, tak může na základě přísných trestních sazeb v Německu odejít od soudu i s doživotním trestem. Proti němu hraje i fakt, že málem čelně smetl autobus, jenž byl ale v tu chvíli už prázdný. Děti, které v něm cestovaly, naštěstí vystoupily v předchozí vesnici.

„Musel jsem autobus strhnout úplně na pravou stranu, chybělo málo a sjel bych ze srázu,“ řekl šofér Franz Heinzl.

Kamioňák se po svém vyhazovu z práce a silné medializace jeho nepochopitelného manévru sesypal. „Chodím od ničeho k ničemu. Bojím se, že přijdu o barák,“ řekl. Chtěl se prý dokonce zastřelit, oběsit nebo skočit pod vlak. „Co bude se mnou, nevím. Určitě bych už nikdy nic podobného neudělal. Hrozně toho lituji,“ dodal pár dní před zatčením.

Video: 

jerrik ( 9. března 2019 12:16 )

Pane " tarzanzroduopic" váš "obyčejný člověk", který se za volantem ROZHODL spáchat vraždu, je srovnatelným teroristou jako třeba arabský přivandrovalec, který zabil desítky lidí. "STOVKY žen", jak tvrdíte, ale sotva dokázal znásilnit. S tím" nacpáním 7.000,- Euro a posláním ho za státní peníze se vší parádou domů?!" to asi tak žhavé taky nebude, ale hlavně nesrovnávejte pošahanou politiku Adolfíny Merkelové s gaunerským chováním namachrovaných českých řidičů.

jerrik ( 9. března 2019 12:02 )

Jsem znechucený z reakcí diskutujících. Například nechutná hláška diskutujícího "jasnovidec01": "asi se ten udavač s videem teď cítí šťastnej,však na něj dojde...za tohle zavřít na doživotí rozhodne de.bil větší než ten udavač". Německý řidič co se s autobusem FLIXBUS otacel primo na dalnici D8 musel být hodně velký de*il a zaslouží si hodně velkou pálku a odebrání řidičáku na doživotí. Ale tenhle řidič předjíždějící na plné dvojité čáře a následně na zebře je vrah a po zásluze bude za pokus o vraždu souzen. Už dvacet let tvrdím, že předjíždění na plné dvojité čáře by nemělo být souzeno jako vážný dopravní přestupek, nýbrž jako pokus o masovou vraždu, tedy jako teroristický čin. Jsem velmi potěšen, že už to není jenom moje teorie, nýbrž realita. Například projetí křižovatky na červenou může být totéž, ale nejde dokázat, zda to byl úmysl, nebo totální "vokno" řidiče. Takže když se nic nestane, patří mu pořádná pálka a zákaz řízení. Kdo předjíždí na dvojité plné čáře, dělá to naprosto vědomě a úmyslně, nikoli proto, že má třeba "vokno". Je nepopiratelným faktem, že čeští řidiči jsou bezkonkurenčně nejhoršími řidiči v Evropě, ale namlouvají si, že jsou děsný borci, profíci a hrdinové. Samozřejmě, že se to týká zejména řidičů osobáků a zejména těch machrů do pětadvaceti let.

jasnovidec01 ( 8. března 2019 15:38 )

asi se ten udavač s videem teď cítí šťastnej,však na něj dojde...za tohle zavřít na doživotí rozhodne de.bil větší než ten udavač

offline ( 8. března 2019 14:20 )

A dispečer a majitel firmy nic? Minimálně spoluúčast. Akorát sedí na ***i v kanclu a buzerujou svoje řidiče za násobně vyšší příjem.

antismejd ( 8. března 2019 14:03 )

myslel jsem si ,že by to bylo možné jen v USA ,že by hrozilo za nebezpečné předjíždění doživotí...takže i Němci zešíleli a z práva udělali naprosto absurní taškařici..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání