Nehoda se stala kolem půl třetí odpoledne asi 150 metrů před čerpací stanicí Shell. „Řidič kamionu (53) při předjíždění najel do levého jízdního pruhu. Zřejmě dostatečně neodhadl vzdálenost od osobního vozidla, které jelo za ním. Aby řidič osobního vozidla zabránil střetu, najel na pravou krajnici vozovky,“ uvedl mluvčí policie Petr Směták.

Auto však dostalo smyk, sjelo z dálnice a havarovalo v poli. „Při nehodě se tři lidé z osobního vozu zranili. Řidič kamionu nezastavil a dál pokračoval v jízdě,“ dodal Směták.

Oživili ho, ale zemřel

K havarovanému vozu vyběhli lidé z ostatních aut. „Nepřímou srdeční masáž u muže zahájili svědkové havárie. Za pomocí přístrojové techniky a léků se nakonec po několika desítkách minut podařilo srdeční činnost obnovit a pacient byl připraven k transportu do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Na dálnici přistál vrtulník. „Během letu došlo k opětovnému selhání oběhu a přes další resuscitaci se pacienta nepodařilo zachránit. Lékař musel konstatovat jeho smrt,“ dodal Humpl.

Kamioňáka dopadli

Záchranáři museli ošetřit další dva muže z osobního auta. Utrpěli vícečetná poranění, zůstali však při vědomí a jejich život nebyl bezprostředně ohrožen.

Policistům se později podařilo českého řidiče kamionu vypátrat. Přesnou příčinu nehody a míru zavinění vyšetřují. „Nyní hledáme všechny svědky nehody. Kontaktovat nás mohou prostřednictvím linky 158,“ dodal mluvčí. Policisté uvítají i kamerové záznamy z aut, která v době nehody jela kolem.

VIDEO: Řidič kamiónu nastavoval navigaci a srazil chodce.