Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Češi vzali očkování útokem, na vakcínu stojí fronty: Zájem zvýšil i konec testů zdarma

Autor: Kristýna Beránková, ČTK - 
23. října 2021
13:00

Češi znovu vzali očkovací centra útokem. Důvodem jsou nová vládní opatření, nárůst nakažených a podávání třetí posilující dávky. V Praze byly včera fronty na vakcínu přes celou halu hlavního nádraží, v sobotu situace pokračovala. Nával musí zvládat zdravotníci i na dalších místech. Zvyšující se zájem potvrzují i data - za pátek bylo v Česku naočkováno přes 29 800 lidí. Je to nejvíce očkovaných za den od 27. srpna. 

Kvůli zájmu o očkování se omezuje podání vakcíny bez registrace. Zdravotníci v očkovacích centrech v Pardubickém kraji už budou bez registrace očkovat nově pouze jeden den v týdnu. „Důvodem je hlavně zhoršování epidemické situace. Není vhodné, aby se v ordinacích kumulovalo hodně lidí najednou,“ vysvětlila mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

Jsou připraveni

Problémy začínají být i v dalších krajích. Aby se lidé k očkování registrovali, vyzval i liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). „Pro nemocnice je lepší, když mohou plánovat kapacity, než když tam ráno přijde sto lidí, kteří chtějí třetí dávku, a vytvoří se fronta, kterou pak zpracovávají několik hodin. Proti začátku letošního roku máme výhodu, že vakcín je dostatek a kapacit v očkovacích centrech také,“ řekl hejtman.

Fronty hlásí i Brno či Ostrava, kde se ale žádná omezení nechystají. Královéhradecký kraj zatím větší zájem o vakcinaci řeší navyšováním kapacit očkovacích míst. Zájem je i o registrace k očkování bez čekání. „Za včerejší den se přihlásilo na očkování téměř 13 tisíc nových lidí,“ zveřejnil tým Chytrá karanténa.

Čekaly stovky lidí

Zatímco v minulém týdnu si pro vakcínu na hlavní nádraží v Praze přišlo v průměru 140 lidí denně, nyní se jich ve frontě vystřídají až dvě stovky. Zástup zájemců o očkování se včera táhl přes celou halu. „V září jsme měli průměr okolo 130 lidí, v průběhu října šlo o 140 zájemců a v posledních dnech jich bylo už okolo 190,“ řekla Blesku Eva Libigerová, mluvčí nemocnice Bulovka, která očkování zajišťuje. Zvýšenou poptávku hlásili například i v obchodním centru na pražském Chodově, kde na počkání očkují vakcínou od společnosti Pfizer. Nyní tam chodí až o 600 lidí denně více než na začátku října.

Dlouho zájem upadal

Za pátek bylo v Česku naočkováno přes 29 800 lidí, zhruba dvakrát více než před týdnem. Předtím zájem o očkování několik měsíců prudce klesal, když se z červnových až 120 000 lidí za všední den propadly počty očkovaných na konci září až pod 10.000 za den. Celkem bylo od loňského začátku očkování proti covidu-19 podáno zhruba 12,06 milionu dávek vakcín a zhruba 6,05 milionu lidí bylo plně naočkováno.

Testy si zaplatíte

Impulsem pro vyšší zájem o očkování bylo ohlášené zpoplatnění testů, které nenařídí lékař. Od 1. listopadu budou testy zdarma pouze pro děti a mladé do 18 let, očkované nebo ty, kteří vakcínu dostat nemohou. Doba platnosti negativního testu se navíc zkrátí. U testů PCR ze sedmi dní na tři, u antigenních testů ze 72 hodin na 24 hodin. Nově navíc musí personál restaurací kontrolovat u hostů doklad o bezinfekčnosti.

Video  TK k šíření covidu-19 v ČR po jednání vlády  - abl
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 24. října 2021 03:41 )

a co pan prezident? Už je mu lépe?

Jirik-ta ( 24. října 2021 03:40 )

slafa ( 24. října 2021 01:51 )

Cesi koupili velke varky placeba,takze nepadate jako US a UK.ht­tps://­rumble­.com/v­nr2sv-karen-kingston-exposes-the-vaccine-bioweapon-whats-in-it-that-harms-us-and-.html

pindokukin ( 24. října 2021 00:13 )

Blacktip - HOVADINY ? Kdyby jsi nebyl vymytý naivní mozek,tak se nad tím zamyslíš selským rozumem. A až v tvém okolí budou opět umírat staří lidé , tak snad,dá-li bůh, prozřeš.

Dnes už je každému jasné ,že ty sajrajty byly ve Fort Detrick a ve WU-chanu vyvinuty jako bojové látky.

Jako důvod masoví vrazi
Fauci a Gates a spol. kteří to tajně dávno financovali,uváděli roky před tím ,že zeměkoule osm mil8iard lidí neuživí,nestačí jídlo,nestačí voda.

Kdo všechno? ti nejbohatší-říkají si "DOBRÝ KLUB" ! Dokonce je mezi nimi nejbohatší černoška planety - Winifred Oprah.

Konečný kalkul byl nechat žít jen 800 milionů lidí.Nedomysleli,že lidstvo ,vše živé do roka naprosto zmizÍ ze světa.

pindokukin ( 23. října 2021 23:45 )

Agentura pro zdravotní bezpečnost Spojeného království (UK Health Security Agency) dnes publikovala statistiky covidových čísel ve Velké Británii za měsíc září .

Konkrétně za 36. až 39. týden a statistiky znovu potvrzují, že očkování je ve skutečnosti nástrojem, který funguje jako induktor pro vyvolání těžkého průběhu nemoci s následnou smrtí, a to především pro osoby ve věkové hranici nad 80 let!!!


Znovu se potvrzuje, že namísto zdraví a bezpečnosti získávají očkovaní lidé jakýsi bizarní lístek do děsivé loterie, ve které mohou vyhrát hospitalizaci a pár dní poté fešácký mramorový náhrobek.

Vstřikování experimentálních roztoků do žil seniorů je v podstatě v rozporu s Mnichovským kodexem, který zakazuje vykonávání pokusů na lidech. A společnosti jako jsou Pfizer toto přesně na lidech provádí, a to ve spolupráci a ve spolupachatelství s jednotlivými vládami, které jsou tím pádem zodpovědné za každého zemřelého pacienta, který se nechal roztokem naočkovat a stejně onemocněl a následně zemřel. Ale podívejme se na čísla z Velké Británie. Tam totiž 70% lidí !!!! zemřelých v září na COVID-19 pocházelo z řad očkovaných Britů !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa