Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Druhý William Shakespeare (†81) zemřel půl roku po očkování. Vakcínu si pochvaloval

Autor: kso - 
25. května 2021
20:40

William Shakespeare (†81) se v prosinci stal prvním mužem, kterému byla podána dávka vakcíny proti nemoci covid-19. Necelého půl roku poté zemřel ve stejné nemocnici, v níž ho očkovali. Bill, jak ho přátelé znali, dlouho bojoval s těžkou nemocí, uvedl deník Daily Mail. Oficiální rozloučení se zemřelým zatím není naplánováno, lidé však již stihli vyjádřit soustrast jeho rodině.

Shakespeare dostal první dávku vakcíny 8. prosince minulého roku v univerzitní nemocnici v Coventry. Očkován byl vakcínou Pfizer/BioNTech. „Musím říct, že zaměstnanci této nemocnice jsou skvělí,“ řekl tehdy. Na řadu přišel hned po pacientce Maggie Keenanové, která očkování obdržela jako první na světě. Jejich fotografie obletěly celý svět a staly se pro mnohé symbolem naděje v zoufalé době.

Billův příběh se v prosinci rozšířil také díky jeho jménu a původu. Bill i jeho jmenovec, spisovatel William Shakespeare, se totiž narodili v hrabství Warwickshire. Jeho rodina věřila, že jsou s Labutí avonskou příbuzní, potvrdila Billova neteř Emily.

slafa ( 26. května 2021 04:46 )

Vakcina prosla jen proto ze nebyl zadny uznany lek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa