Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Školy a obchody otevřou i na Zlínsku. Hejtman: „Vir jsme neporazili, náš boj se mění“

Autor: ČTK - 
8. dubna 2021
12:58

Ve Zlínském kraji se od pondělí 12. dubna otevřou školy a část obchodů a služeb jako v ostatních částech země. Novinářům to dnes řekl hejtman Radim Holiš (ANO).

Nemocnice ve Zlínském kraji jsou podle hejtmana Radima Holiše (ANO) stále zaplněné a epidemie koronaviru ještě neklesá. Situace v kraji však není podle hygieniků alarmující.

Prioritou bylo podle hejtmanství vrátit děti do škol, podle hejtmana by také nemělo smysl nechat zavřené obchody a služby, kdyby se otevřely v okolních krajích.

„Vir jsme neporazili, stále tady je, náš boj se jen mění v jiný způsob, ale bohužel jsme ještě nevyhráli. Ovlivní to hodně chování lidí,“ uvedl hejtman.

Zástupce krajské hygienické stanice dnes také uvedl, že se ve spolupráci s policií zpřísní kontroly opatření.

Bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve středu doporučil, aby se v kraji rozvolnění vzhledem k pozdějšímu doznívání epidemie koronaviru posunulo o týden proti zbytku země, tedy k 19. dubnu. Vedení kraje poté situaci s hygieniky i zástupci ministerstva řešilo, posuzovalo tři varianty.

Video  Tisková konference nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera po uvedení do funkce.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

stařec ( 8. dubna 2021 13:38 )

ROK jsme šikanováni jako kriminálnici a výsledek nikde!!!!! Co kdyby jste nechali lidi žít a neničili životy dětem ?!?! Nechci se podílet na kšeftech zainteresovaných !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa