Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Arenberger má doma finalistku miss. Jeho žena je teď uznávanou specialistkou na kožní nádory

Autor: ula - 
8. dubna 2021
05:00

Manželka nového ministra zdravotnictví, doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D, je stejně úspěšná a uznávaná specialistka v oblasti prevence a léčby kožních nádorů jako její muž. Poznali se v Berlíně, kde pracovala na kožní klinice. Během studií medicíny se Monika probojovala až do finále Miss Československo. Jak přiznala v rozhovoru pro portál iDnes.cz, už tehdy ji fascinovala estetika a krása a účast na historicky první soutěži Miss byla podle ní jedna z možností, jak se k tomu dostat blíž.

Monika Arenbergerová v soutěži krásy sice nevyhrála, tehdy ji porazila Ivana Christová, ale nyní je uznávanou specialistkou na kožní nádory.

Podle svých slov na dermatologii po studiu medicíny na Karlově univerzitě velmi lpěla. „Jenže v roce 1996, když jsem skončila školu, jsem nemohla najít místo nikde na klinice, tak jsem začala dělat postgraduál na biochemii. Bylo mi to cizí, hrozila jsem se toho, ale nakonec se ukázalo, že šlo o velice pozitivní rozhodnutí, protože tam jsem začala pracovat s melanomem. A taky jsem dostala možnost vycestovat na zahraniční stáž,“ svěřila se v rozhovoru pro portál iDnes.cz

Arenberger: Zaujala mě po vědecké stránce

Čtyři roky pak působila na berlínské kožní klinice. Tam poznala i svého manžela, který přijel na mezinárodní kongres, kde přednášela. „Byl tam jeden muž, byl velmi zvídavý, pořád se ptal a já pochopila, že je z Čech, tak jsme se dali do řeči,“ přiblížila lékařka seznámení se svým budoucím mužem v dokumentu České televize Mistři medicíny.

„Když jsem poprvé viděl budoucí paní docentku, tak mě zaujala po vědecké stránce, protože měla velmi zajímavou přednášku, a teprve z jejích odpovědí jsem pochopil, že je velmi bystrá a že by bylo dobré s ní ve vědecké problematice dále spolupracovat, a to se nám celkem podařilo,“ řekl o seznámení Petr Arenberger České televizi.

V té době se Arenberger stal přednostou kliniky, Monika tedy opustila Německo a šla za ním. Na klinice se přihlásila do výběrového řízení, nechtěla mít žádné výhody.  „Ve výběrovém řízení jsem obstála, stejně jako ve výběrovém řízení na manželku, které bylo ještě širší,“ směje se Monika v dokumentu Mistři medicíny. Brzy však otěhotněla, v roce 2002 a 2005 se jim narodily dcery.

Svatební foto manželů Arenbergerových Svatební foto manželů Arenbergerových | Reprofoto Česká televize

Monika: Chtěla jsem s tím seknout

Jak řekla Monika v rozhovoru, všichni byli překvapeni, když si Petr Arenberger přivedl ženu. „Nikdo už nedoufal, že se pan profesor ještě ožení,“ svěřila se iDnes.cz Monika Arenbergerová. Zároveň přiznala, že se příliš s manželem na klinice nepotkávali, protože už v té době se Arenberger věnoval spíše manažerským záležitostem.

Monika Arenbergerová se přiznala, že pokud má pacienta, jehož prognóza není dobrá, snaží se být pozitivní, ale nechce mu nic nalhávat. Přesto si stále nezvykla.

„Přijde někdo, kdo vás úplně zatáhne za srdce, mladý člověk s pokročilým stadiem melanomu, vy víte, že toho času moc nemá, je vám extrémně sympatický. V tu chvíli už jsem s tím chtěla několikrát seknout. Jediná šance je přestat na to myslet, jakmile dojdete domů,“ říká manželka nového ministra zdravotnictví.

Ksel ( 8. dubna 2021 19:36 )

Lze jen pět slova chvály na činnost a postoje lékařky Arenbergerové.

Pollo ( 8. dubna 2021 19:05 )

Snad teď vypadá paní doktorka lépe.

mopsamanda ( 8. dubna 2021 18:16 )

Proč hned závist. Já ji znám, a vím, tak jen komentuju. Ten umělej maskovitej obličej jí fakt nezávidím. A jsem ráda, že nevypadám jako barbína. Teď v 50 to u ní ještě vypadá dobře, ale za 20 let s dalšíma plastikama to začne být horší a horší. Myslím, že člověk by měl umět přirozeně stárnout. Bohužel v současné době je budován kult krásných, mladých lidí, a kdo tak nevypadá, tak má smůlu? Je to škoda.

klara23_ ( 8. dubna 2021 16:10 )

ono je to skoro pravidlo že kožařky maj alabastrovou plet, taky jsou často úzkostlivý barbinoidní puťky a vizualně ani mentálně se vlastně moc neliší od kosmetiček. Vůbec výraz obličeje napovídá víc než se zdá, pan manžel "kůže" Arenberger se zase pozoruhodně podobá na taktéž MUDr. a taktéž ctihodného rektora Univerzity Karlovy....vypapané obličeje ani tituly ale nezamaskují další kvality těchto osobností - kariéristů bez ohledu na morální aspekty, oba jsou vlastně stále bolševickými aparátčíky v nové době, tu v žoldu Kellnera a čínanů, tu Zemana, Putina rádoby Babiše...inu co se v mládí naučíš...díky takovým lidem se Češi vždy všude protáhnou, za Hitlera, Brezněva, budou se klanět před kýmkoli a zaviraz oči před čímkoli. Doktor kapacita přesto na blití.

ruda43 ( 8. dubna 2021 14:10 )

Prej radši žádný nemá..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa