Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Youtubeři v boji s virem: Macronovi pomáhají s kampaní, uzavřel s nimi sázku

Autor: ČTK - 
24. února 2021
14:40

Francouzská exekutiva se rozhodla při své komunikační kampani ohledně covidu-19 zacílit i na mladší publikum. Prezident Emmanuel Macron postavil dva populární youtubery před výzvu, aby shromáždili deset milionů zhlédnutí k videu o dodržování opatření proti šíření koronaviru, informovala agentura AFP. Ti cíle dosáhli a hlava státu s nimi na oplátku natočí video v prezidentském paláci.

Youtubeři na sociální síť nahráli píseň Je me souviens (Vzpomínám), ve které zábavně a za doprovodu chytlavé melodie upozorňují na výhody dodržování základních hygienických opatření, jako je dodržování rozestupů či nošení roušek. Video od nedělního zveřejnění zhlédlo přes 11 milionů diváků.

Macrona nyní čeká video ve formátu, který youtubery s přezdívkami Mcfly a Carlito proslavil: Soutěž ve vyprávění příběhů, jejíž principem je odhalit, zda jsou historky smyšlené, či nikoliv.

Za na první pohled dětinskou sázkou, kterou Macron s dvojicí třicátníků uzavřel přes videohovor, stojí úspěšná digitální strategie, píše AFP.

Agentura připomíná, že se rok před francouzskými prezidentskými volbami jedná o efektivní způsob komunikace s mladými lidmi, kteří jsou často nedůvěřiví vůči tradičním médiím.

O zapojení influencerů do koronavirové komunikace se pokusila například i vláda v Česku, která však za spolupráci s dvěma mladými lidmi působících na sociálních sítích sklidila rozsáhlou kritiku.

Kampaň Anny Šulcové a Jakuba Gulaba mělo podpořit 500 tisíc korun od Úřadu vlády na reklamní prostor na sítích TikTok, Youtube a Instagram, nakonec z této podpory ale po kritice sešlo.

Video  Youtubeři Anna Šulcová a Jakub Gulab a 7 videí o očkování: Před kameru zamířili i Blatný či Prymula.  - Úřad vlády ČR / Youtube
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa