Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Youtuberka Šulcová se kaje po kauze s vládním TikTokem: Byla jsem naivní, zklamala jsem důvěru

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
8. února 2021
16:15

Youtuberka Anna Šulcová, která se s Jakubem Gulabem pustila do točení videí na podporu očkování a vzbudila rozruch kauzou kolem zakázky pro Úřad vlády na reklamu na sociálních sítích včetně čínského TikToku, na závěr kampaně zpytuje svědomí. Na Twitteru se omluvila, přiznala, že byla naivní a svým fanouškům vzkázala, že se bude snažit zpět získat ztracenou důvěru.

Influencerka Anna Šulcová před časem sklidila kritiku poté, co sdílela video, ve kterém si na hlavu nasadila igelitový pytlík, aby si při převlékání nerozmazala makeup.

Nyní se s dalším youtuberem Jakubem Gulabem pustila do videí na téma očkování proti covid-19. Částku 500 tisíc korun bez DPH na nákup reklamního prostoru na sítích TikTok, YouTube a Instagram však nakonec dvojice přes Gulabovu firmu nepřijala. Videa tak vyslali do světa bez podpory peněz z Úřadu vlády. 

Šulcová se v neděli ohlédla za kampaní, která vzbudila značný rozruch právě kvůli půl milionu z kapes daňových poplatníků. „Omlouvám se, mým jediným záměrem bylo nabídnout můj hlas k tomu, aby se odborné a faktické informace dostaly mezi co nejvíce lidí. A upřímně? Byla jsem naivní,“ napsala na sociální sítě.

Kampaň na očkování: Youtubeři Šulcová a Gulab s odborníky Kampaň na očkování: Youtubeři Šulcová a Gulab s odborníky | Úřad vlády ČR

„Použila jsem k tomu oficiální hlas Úřadu vlády a neměla to dělat. Měla jsem si uvědomit, že i dobrá kampaň pro očkování se dá politicky zneužít. Očkování je přitom jediná možnost, jak se vrátit zpátky k normálnímu životu. Zklamala jsem vaši důvěru, kterou budu znovu dlouho budovat,“ připouští Šulcová, která má na Instagramu 841 tisíc sledujících.

Šulcová: Člověk dělá chyby, tuhle viděl celý národ

Šulcová a Gulab během kampaně točili videa s ministrem zdravotnictví Janem Blatný, epidemiology Romanem Prymulou či Petrem Smejkalem z IKEM či primářkou z Bulovky Hanou Roháčovou a imunologem Zdeňkem Helem.

„Člověk ale dělá chyby - i když ne vždycky je vidí celý národ. Vybrala jsem si to ale sama. Děkuji za všechny vaše reakce, byl to nejdelší týden v mém životě. Pomáhat budu i dál, jen si odteď budu dávat ještě větší pozor,“ slíbila Šulcová, která s Gulabem čelila kritice i za to, že ve volebním roce kývla na spolupráci s vládou vedenou hnutím ANO.

Video  Blesk Podcast: Odfláknutá videa, říká expert Čumrik. Profíky zdarma vláda odmítla  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Šulcovou bránil i Babiš. Schytala to za lustr

Šulcovou a Gulaba přitom bránil na videu i premiér Andrej Babiš (ANO). Odmítal, že by šlo o politickou kampaň. A ohradil se proti kritice mladé dvojice.

„Chtěl bych se vyjádřit k té nenávistné kampani vůči Úřadu vlády, vůči mé osobě a vůči Aničce a Jakubovi, kteří natočili nezištně sedm videí na vyvracení dezinformací o očkování. Nebyla to žádná politická kampaň. Těch 500 tisíc korun bylo určeno pro sítě Instagram, YouTube a TikTok. Já jsem ani nevěděl, co to je. Tik ťok, když jsem řekl synovi Tik ťok, tak mi řekl: tati, to je TikTok,“ říkal premiér ve videu.

Video  Nenávistná kampaň! Babiš hájil youtubery Annu Šulcovou a Jakuba Gulaba za videa pro Úřad vlády  - Youtube / Hnutí ANO
Video se připravuje ...

Šulcová se však mezitím již stala i terčem parodií - a to kvůli tomu, že kampaň pro vládu rozjeli s Gulabem naivním videem z nitra Strakovy akademie.

„A koukejte na ten lustr,“ říkala v něm Šulcová, aby o chvíli později ukazovala výhled z okna, zatímco Gulab pro změnu zvenku ukazoval na okna, kde sídlí premiér.

„H*vno, ty v*ole, já jsem si myslel, že svítí loučemi,“ utahoval si na Instagramu z prvního videa Šulcové a Gulaba a nešťastného startu kampaně za očkování komik Michal Suchánek.

blamal ( 12. června 2021 18:25 )

Na fabulace o snaze ničit jakousi influencerku kašlem, to si můžete bájit, co chcete; pravdou je to, že manipulátor Bureš a jeho nohsledi přes tuhle omladinu cílí na mladé voliče, prvovoliče a naivky, jako jsou tihle dva. Toť vše, a proto to debilní video, které je o něm a úřadu, kterému bohužel tenhle chucpe darebák vládne. Jo, a “výjimka” se píše takto. Howgh.

Maximilian ( 8. února 2021 22:09 )

vtip dne

denisz ( 8. února 2021 20:59 )

Toto není kvalitní názor . .

denisz ( 8. února 2021 20:58 )

Brilantní pohled a dobře rozvedeno. . .

denisz ( 8. února 2021 20:43 )

Byla jsem naivní, zklamala jsem. Omluva se přijímá.
Netřeba ale to brát tragicky. Zklame hodně mladých, co
jsou příliš domýšliví. Jen o tom neví a nepřipouští si.
Influenceři jsou ještě mladí a jistě se chybou poučili.
Nedá se to dělat stejně jak v pirátské dílně Horáka, co
si to ale dělají za vlastní peníze. Zatím nás Piráti pro
mladé bombardovali brutální dehonestaci špatného Babiše
a neschopné vlády,jistou zkratkovitou satirickou radikální
formou, které mladí rozumí a jsou schopni vnímat. Vláda
se tedy snažila v podobném duchu mladé také zaujmout a to
za situace, kdy ze strany opozice sílila kritika, že vláda
zanedbává osvětu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa