Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bella nechtěla žít na řetězu. Tak dlouho utíkala, až skončila v dočasné péči. Najde i milující domov?

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
6. února 2022
05:40

Fenka cane corso Bella (6) už zažila lepší časy. Kdysi byla milovaná, pak se ale její majitelé rozešli a ona skončila venku na řetězu. Žila tak tři roky, než se jí majitel definitivně vzdal. Teď je v dočasné péči, potřebuje už ale stálý domov.

Bella se s životem na řetězu nechtěla smířit, jak mohla, utrhla se a utekla. Cestou převracela popelnice a hledala v nich jídlo, protože ho neměla dostatek. Často ji zachraňovali sousedé, kteří ji krmili dírou v plotě.

Bella je milá, poslušná a učenlivá, nemůže být ale sama doma Bella je milá, poslušná a učenlivá, nemůže být ale sama doma | Renata Šuranská

Vzdal se jí

Když se loni v prosinci objevily na sociálních sítích její fotky, jak se už poněkolikáté potuluje u cesty na Kroměřížsku, s obojkem a přetrženým kusem řetězu na krku, všimla si jí i Renata Šuranská. Začala pátrat po jejím osudu, až se dopracovala k jejímu majiteli.„Spojila jsem se s ním, přiznal, že na ni nemá čas, a řekl, že se jí vzdá,“ popsala Blesk tlapkám.

Bella se svou dočasnou paničkou, na kterou se velmi silně upnula Bella se svou dočasnou paničkou, na kterou se velmi silně upnula | Renata Šuranská

Separační úzkost

Belle tak konečně svitla naděje na lepší život. Dostala se do dočasné péče, náklady na krmení a veterinu jí hradí Unie práv zvířat. Potřebovala by ale nutně trvalý milující domov. Sehnat jí ho se ale nedaří, trpí totiž separační úzkostí.

O samotě ničí

Bella se na svou novou dočasnou paničku, která jí po dlouhé době dala zase poznat lidskou lásku, silně zafixovala. Nesnáší, když odchází, nechce být bez ní. „Jakmile odešla do práce, začalo peklo,“ řekla paní Renata. Bella chtěla za svou dočasnou paničkou za každou cenu, nezastavilo ji nic. V bytě zdemolovala už patery dveře, rozbila okna.

Jakmile ale Bella zůstane sama, skončí to katastrofou Jakmile ale Bella zůstane sama, skončí to katastrofou | Renata Šuranská

Miluje děti

Noví majitelé, kteří by se jí chtěli ujmout, musí s tímto problémem počítat. „Potřebovala by rodinu, kde s ní neustále někdo bude. Jinak je zlatá, je poslušná, učenlivá, má ráda procházky, na vodítku netahá. Miluje děti, nemá ale ráda malé psy, mezi velkými si kamarády vybírá,“ popsala paní Renata.

Bella je milá, poslušná a učenlivá, nemůže být ale sama doma Bella je milá, poslušná a učenlivá, nemůže být ale sama doma | Renata Šuranská

Kdo jí dá domov?

Zájemci, kteří by se chtěli Belly ujmout a dát jí domov, kde nebude nikdy sama, mohou volat paní Renatě na číslo 777 956 277.

Zobrazit celou diskusi