Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Blesk tlapky našly psy, které množitelka z Odrovic schovala. V novém úkrytu vyjí a naříkají

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
2. srpna 2021
05:00

Milena Růžičková, na jejíž množírnu retrívrů v Odrovicích na Brněnsku upozornily Blesk tlapky, zřejmě stihla před plánovanou kontrolou veterinárních inspektorů část psů schovat. Reportérkám se podařilo zjistit, kam. Psi jsou ukryti na dvorku domu v nedalekých Žabčicích, místní už kvůli tomu zalarmovali starostu i obecní policii.

Růžičková, která původně provozovala řádně registrovanou, podle svědků kvalitní chovatelskou stanici, drží v poslední době na svém pozemku a v přilehlém domě v Odrovicích desítky retrívrů. Reportérky jich jen na dvorku napočítaly na šest desítek. Kontrola Krajské veterinární správy ale dorazila na místo až po deseti dnech od nahlášení, takže množitelka a její partner měli čas zapáchající dvorek uklidit a část obří smečky ukrýt. Teď se reportérkám společně se zvířecími záchranáři z Unie práv zvířat podařilo zjistit, kam.

Reportérky na dvorku napočítaly na šest desítek psů Reportérky na dvorku napočítaly na šest desítek psů | Jana Ulrichová

Plný dvorek

Množitelka psy postupně převáží do nedalekých Žabčic, kde má její manžel dům po matce. Na pozemek domu není možné odnikud nahlédnout, Blesk tlapky ale získaly z anonymního zdroje záběry z výšky, z nichž je patrné, že psi jsou v domě na dvorku. V noci tam naříkají a vyjí.

Blesk tlapky získaly z anonymního zdroje záběry z výšky, kde jsou vidět psi na dvorku Blesk tlapky získaly z anonymního zdroje záběry z výšky, kde jsou vidět psi na dvorku | čtenář

Znepokojení sousedé

Nedávno byl jejich nářek tak hlasitý a znepokojivý, že sousedé zalarmovali starostu a obecní policii. „Strašně řvali, přímo naříkali. Mám z toho husí kůži ještě teď, když si na to vzpomenu,“ popsala sousedka, která hned volala starostu. Dodala, že viděla, i jak Milena Růžičková do domu psy naváží. „Včera dovezla dva nebo čtyři psy. Vlekla je z auta hrozným způsobem, za kůži. Nedokážu pochopit, že se někdo může takhle chovat ke zvířatům, vždyť jsou to živí tvorové,“ dodala.

Strážníci hlídkují

Starosta Žabčic Vladimír Šmerda (ODS), který o případu odrovické množírny věděl z reportáží Blesk tlapek, podle svých slov očekával, že se část psů ocitne u nich v obci. „Moc toho dělat nemůžeme. Hned jak mi místní volali a hlásili, co se u Růžičkových děje, jsem dal alespoň pokyn obecní policii, aby hlídala, zda nebude rušen noční klid. Chci, aby tomuto domu věnovali ve dne v noci zvýšenou pozornost, a pokud dojde k přestupku, aby to řešili,“ řekl.

Starosta pověřil obecní policii, aby dům se psy sledovala Starosta pověřil obecní policii, aby dům se psy sledovala | Kateřina Lang

Další podnět

Reportérky Blesk tlapek podaly Krajské veterinární správě další podnět na prošetření chovu, tentokrát v Žabčicích. Kontrola, kterou veterinární inspektoři zahájili minulý týden ve středu, dosud neskončila. Podle některých informací se množitelka mezitím pokouší části psů zbavit, zřejmě se obává, že jí je KVS odebere. Vyjednává proto údajně s některými dočasnými péčemi o jejich umístění

Tara-Tara ( 4. srpna 2021 17:09 )

souhlas...a neřešit jen nepodstatné krávoviny

Ramita ( 2. srpna 2021 23:22 )

Proboha politici už konečně jednejte ve jménu všech těch zvířat!!! Přestaňte se starat o svá koryta a platy a začněte tvrdě trestat a udělovat doživotní zákazy chovu!!! Představte si třeba, že by vám měla hlídat děti, nechali by jste ji aby je hlídala?
A rádoby chovatelce a jejímu šamstrovi přeji jen to nejhorší a doufám, že budou trpět hlady, žízní, strachem, beznadějí a bude je všechno bolet a snad se přidá i karma

defakto ( 2. srpna 2021 13:56 )

... proč nezasáhne policie a nevysvobodí tyto ubohé zvířata z rukou tyranů "množitelů" ??? Dnes si tu opravdu každý magor může dělat co chce a jsou na ně krátkí aj policajti ???

deafista ( 2. srpna 2021 08:49 )

Když je to taková hnusná sadistka s tím šamstrem - tak proč jim nedat ochutnat vlastní způsoby? Potřebují několikerou pořádnou nakládačku - aby respektovali přání lidí a přestali týrat psy i společnost!!

bilakonvalinka ( 2. srpna 2021 08:15 )

Co je to za necitelné "lidi" bez svědomí. Pro prachy všechno?? Chudáci pejskové, je mne jich moc líto a doufám, že brzy budou v dobrých rukou. A ti parchanti potrestáni !!

Zobrazit celou diskusi