Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Topolánek a Horáček se tvrdě hádají. Řeší Dalíka, Nejedlého i „krvavé“ peníze

Autor: Jan Kálal - 
5. prosince 2017
21:05

Mezi prezidentskými kandidáty Mirkem Topolánkem a Michalem Horáčkem se rozhořela vášnivá hádka. Arénou je jim Twitter a předmětem sporu nominace komunisty Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu GIBS. „Celé je to jen divadýlko,“ šťouchl si Topolánek do Horáčka, který se dopisem šéfovi ANO Andreji Babišovi snažil nominaci Ondráčka zarazit. Textař zareagoval mimo jiné zmínkou o expremiérově vězněném příteli Marku Dalíkovi. A sám čelil výpadu ohledně „krvavých peněz“ z hazardu.

Prezident Miloš Zeman se může smát, místo útoků na něj přešli jeho rivalové v prezidentské volbě k napadání jeden druhého. A opět u toho nechybí bývalý premiér a někdejší šéf ODS Mirek Topolánek. Zatímco v pátek byl jeho terčem někdejší předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš a jeho obava o ovlivňování voleb v Česku cizími agenty, tentokrát má na mušce textaře Michala Horáčka.

Video  Pivo v podhradí s Michalem Horáčkem: Nejsem žádné ořezávátko  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Byl to právě Horáček, který dopisem oslovil šéfa ANO a budoucího premiéra Andreje Babiše, aby zakročil proti nominaci Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Celé je to jen divadýlko. Ondráček byl 4 roky členem komise pro dohled nad BIS, což je daleko závažnější, a ozval se jen Kalousek. Ne Horáček ani Drahoš. A byl Babišovým přiznaným bezpečnostním expertem. Estráda,“ odfrkl si Topolánek.

Horáček to nenechal bez odezvy. „Já kandiduji, abych věci měnil. Když jste byl v politice Vy, byl Vaší pravou rukou člověk, co je teď ve vězení. A Martinu Nejedlému osobně nosíte dárky až na Hrad. Vaše kandidatura je estráda,“ kontroval skladatel a antropolog.

Připomněl tak osud Topolánkova přítele a lobbisty Marka Dalíka, který skončil kvůli kauze obrněnců Pandur ve vězení. A také návštěvu expremiéra na hradní oslavě prezidentova poradce Martina Nejedlého, kterému kritici vyčítají silné vazby na Rusko a Čínu.

„To, co píšete, je hodně laciné. Je to stejné, jako kdybych Vás napadal, že platíte svou kampaň z krvavých peněz ožebračených lidí Vaší hazardní společností. Takhle já kampaň vést nechci. Sorry jako,“ dupl si Topolánek. Vypůjčil si přitom nechvalně proslulý citát nastupujícího premiéra Babiše, kterým odháněl „šťouravou“ novinářku pořadu Reportéři ČT.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Petr Holovin ( 3. ledna 2018 19:45 )

Ano zapomněli jsme na státní zastupitelství,další zkorumpovanost celé této zkvadry,co s tím jak dlouho ještě potrvá

Petr Holovin ( 3. ledna 2018 16:57 )

Žádná zpravedlnost,vše zmanipulované,naplnit věznice obyčejnými lidmi který nemají jak se bránit protože soudy zmanipulované a obyčejný člověk nemá šanci něco udělat či změnit,jsme jen lidé co domácí vězení jen keci, neříkám že každý nevinej,ale zamyslete se,prosím lidi slušné zamyslete se, Čech už není Čechem,lidé pomožte řešit problém nespravedlnosti,proč u soudu jsou lidé co tam byli za komunizmu,policie zkorumpovaná nastíněn to prohranou to k soudu a vy obyčejný člověk nemáte šanci se bránit,odsoudí vás, odvolání k vyššímu soudu se s vámi ani nebaví,naplnit uměle věznice,proč více nevyužívají náramku,no protože se za věznicemi živí plno lidí co nejsou schopny pracovat rukama

Petr Holovin ( 3. ledna 2018 16:36 )

Žádná zpravedlnost,u soudu soudí lidé z dob komunizmu,jak je to možné,že ty lidi byli mladý,ale zkažený a pokracujou,kraviny se trestají nesmyslnými tresty a to co se má řešit tak nic neb krátká podmínka,policie soudy vše zmanipulované,policie prostrčí případ k soudu nalíčí to trochu dost podle svého a soudy jedou,po odvolání k vyššímu soudu se s tebou nikdo nebaví,nezájem hlavně naplnit věznice kde se zaměstnává plno lidí to samé u policie jen sedět a jezdit přihrát to nějak k soudu a bac,plno věznic plno státních zaměstnanců,tresty neodpovídají pravdě nejlépe doživotí,sami když už nejhůř tak krátká podmínka,co pan Rath,co pan lobista Janoušek,zlomek jen,nikomu nepřejí nic špatného jsme jen lidi,ale zpravedlnost žádná vše zkorumpované,žádném u policie jen sedět a jezdit a zkreslené popisovat zkušenosti k obrazu svému,bouračka přítel nebo známí nebo někdo z rodiny přetočí vše o 100% neb k prospěchu svému,naléhají na pokutu vyhrožují a zastrašují vy podepište z neznalosti a taky z soku situace a už máte ortel,no bliju nad nespravedlnosti zkorumpovanosti,ozveš se a proč by jsme nevěřili policiji však mají pomáhat,ale zkušenost jiná,vozil jsem vězni za práci no a hovna se řeší pomalu doživotním,taky kolik lidí nesprávné odsouzených,ale oni musejí naplnit věznice,plno státních zaměstnanců co by při řemeslu rukou umřeli hlady,zamyslete se myslíte, že lidé jsou úplně hloupí,žádná zpravedlnost socialisticka demokracie bez praví,zlomek jen nad vším nad policií soudy atd

vigis ( 10. prosince 2017 17:59 )

Sen mocných: prezident - Topolánek předseda vlády - Dalík šéf sněmovny - Janoušek min.financí - Kalousek min.vnitra - Langr min.zdravot. - Rát min.Obrany - Parkanová nebo Vondra pro Sobotku a Fialu se taky něco najde (nějaká pozice kde nejde nic zkazit) a na další koryta se najde dost všeho schopných A všechny pozice budou dědičné a nebo půjdou koupit.

balekjezivot ( 6. prosince 2017 22:54 )

Jen do něj, dneska je to samej ožrala, topol a fíkus...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa