Na park s  koňskými schody, vyvýšeným dřevěným chodníkem a cestami sypanými štěpkou si pro jeho bariérovost stěžovali tělesně postižení. „Park je odstrašujícím případem. Osobám se sníženou schopností pohybu a orientace neumožňuje bezpečný ani samostatný pohyb,“ sdělila za Národní radu osob se zdravotním postižením Dagmar Lanzová.

Chodníky vedou ve výšce až 60 centimetrů. Chybí zábradlí, vodící linie, zarážky proti sjetí vozíku. Dřevěný chodník je veden ve velkých směrových i výškových zlomech,“ doplnila.

Vstup zakázán!

Jeho finální podoba se rovněž odklonila od původního projektu. Teď do parku z rozhodnutí stavebního úřadu nesmí vstupovat nikdo. Jeho části totiž nemají potřebná povolení. „Zábrany byly instalovány na základě výzvy stavebního úřadu,“ sdělila Blesku mluvčí radnice Eva Burianová s tím, že zůstanou na místě, dokud nebude situace v parku projekčně dořešena. Lidé podle ní zábrany často boří a odstraňují.

Jako přes kopírák?

Povodňovou tak postihl podobný osud jako Sofijské náměstí, které Praha 12 nechala revitalizovat za téměř 50 milionů korun. I jeho z pohledu zdravotně postižených problematické  části zůstávají několik měsíců poté, co začal náměstí řešit stavební úřad, zahrazeny a vstup na ně je lidem zakázán.     

Fotogalerie
27 fotografií