TSK na letošek plánuje další, třetí fázi kompletní opravy Barrandovského mostu. Kdy oprava začne a dokdy potrvá, zatím nebylo rozhodnuto. Barrandovský most tvoří dva mosty, jižní ve směru ze Smíchova do Braníku je už opraven.

Po dvě noci z pátku 9. na sobotu 10. února a ze soboty na neděli 11. února silničáři na příjezdu z Jižní spojky uzavřou dva levé jízdní pruhy a doprava bude vedena po zpevněné krajnici. Na nájezdové větvi z Modřanské ulice bude uzavřen levý jízdní pruh a auta pojedou v pravém pruhu. V sobotu přes den pak řidiči z Jižní spojky pojedou ve dvou provizorních jízdních pruzích. Na nájezdu z Modřan bude uzavřen pravý jízdní pruh a doprava bude vedena v levém.

V sobotu silničáři od 08:30 do 17:00 a v neděli od 08:30 do 15:00 také odvrtají povrch vozovky na severním mostě, aby tam mohli při následné rekonstrukci mostu položit speciální betonovou vrstvu. Dělníci také vybudují speciální konstrukci pod severním chodníkem, která je nutná pro bourání a výstavbu nové římsy. „Jelikož je prostor římsy využíván jako chodník a cyklotrasa A12, musí se tato komunikace zcela uzavřít, a to včetně chodníků na ně navazujících,“ uvedla Lišková.

Video
Video se připravuje ...

Noční zátah pražských policistů. Zkontrolovali 1050 aut, udělili pokuty za více než 100.000 Kč. Policie ČR

TSK v druhé polovině ledna zahájila první část přípravných prací. Mění ložiska severní části soumostí. Při výměně je částečně omezen provoz. Tyto práce potrvají do 11. února. Letos má pak TSK naplánovánu třetí etapu oprav mostu ze čtyř. Loni a předloni byla opravena část soumostí ve směru ze Smíchova do Braníku. Letos se bude pracovat na severní části mostu ve směru na Smíchov.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu a dosud nebyl nikdy opravován. Denně ho přejede na 140.000 aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložená do několika let, vždy trvá jen část roku. Práce vyjdou za celé období na 594,5 milionu korun.

Fotogalerie
15 fotografií