V Modřanech nyní podle schváleného dokumentu schází společenský sál s požadovanou velikostí kolem 500 metrů čtverečních. Sál, který se nachází v dokončované nové radnici za více než 600 milionů korun, této velikosti také nedosahuje. Radnice by proto podle dokumentu preferovala cestu přestavby staré budovy radnice a přilehlého objektu, kde je nyní soukromá základní umělecká škola.

„Předběžné prověření odhaduje, že by v objektu kromě multifunkčního sálu mohlo vzniknout přibližně 45 bytových jednotek," stojí v usnesení. Z toho osm až deset bytů by si ponechala městská část a zbytek by výměnou za spoluúčast na přípravě a financování připadl magistrátu.

Celou výstavbu by podle představ města měla řídit PDS, které by městská část musela přenechat dané nemovitosti a pozemky. Po dokončení stavby by se pak majetek podle předem schválené dohody opět rozdělil mezi Prahu 12 a město. Detaily rozdělení budou součástí návrhu dalšího postupu, jehož přípravu dostala na starost PDS. Součástí dokumentu bude i odhad nákladů. PDS na jeho přípravu dostane od města 300.000 korun.

Nová radnice

Nyní dokončovaná nová radnice Prahy 12 měla být původně hotova letos na jaře, stavba se však zpozdila. Na financování stavby získala dvanáctá městská část od hlavního města bezúročnou půjčku 250 milionů korun, následně jí magistrát schválil dalších 120 milionů ve formě dotace. Úřad Prahy 12 nyní sídlí v sedmi budovách, které jsou ve špatném technickém stavu.

Fotogalerie
11 fotografií