O pomoc při dopadení násilníka, který ohrožoval nožem ženy v Praze, požádali policisté veřejnost prostřednictvím médií v úterý, už o den později ho dopadli! „Dnes půl hodiny po poledni zadrželi pražští policisté podezřelého muže, který odpovídá popisu. Na linku 158 zavolala žena, která ho poznala a následně ho dohledal zaměstnanec Policie České republiky obsluhující kamery, který navedl zasahující policisty přímo k podezřelému útočníkovi,“ uvedla ve středu krátce po druhé odpoledne policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Video
Video se připravuje ...

Pražští kriminalisté dopadli muže, který s nožem v ruce přepadl několik žen (6. ledna 2021). Policie České republiky

Násilník napadl v uplynulých dnech v pražských ulicích několik žen, hrozil jim nožem. „V jednom z případů muž zaútočil na ženu na Hlávkově mostě, té se však podařilo z místa utéct. Pachatel však bezprostředně poté opět zaútočil na jinou ženu (25) jdoucí po ulici,“ popsala mluvčí.

Po té požadoval peníze, které se ve strachu o svůj život a o své zdraví mladá žena nerozpakovala vydat. Policisté po muži, jehož identitu neznali, vyhlásili pátrání, zveřejnili také záznam z kamery v metru, kam dotyčný vstoupil bez roušky na tváři.

Video
Video se připravuje ...

Pražští kriminalisté dopadli muže, který s nožem v ruce přepadl několik žen (6. ledna 2021). Policie České republiky

Kriminalisté prosí všechny další poškozené ženy, na která hledaný muž zaútočil, a také dívku z Hlávkova mostu, aby se taktéž přihlásily na linku 158. Kriminalisté v této souvislosti dále uvítají jakékoliv svědectví osob, které byly přítomny některému z napadení,“ dodala Kropáčová.

Fotogalerie
16 fotografií