Provoz tramvají přes Hlávkův most bude přerušený obousměrně. Pravidelné linky pojedou odklonem. Přes den mohou cestující využít náhradní tramvajovou linku číslo 31, která pojede ze Spojovací přes Ohradu na Palmovka a odtud přes Balabenku do Vysočan.

Provoz tramvají přes Libeňský most je přerušený od zhruba poloviny letošního ledna. Tramvaje v současné době nejezdí mezi Palmovkou a holešovickými Maninami. Důvodem je havarijní stav inundačního mostu, který bude Technická správa komunikací (TSK) letos bourat a postaví nový. Inundační most slouží jako preventivní ochrana před povodní, stojí na břehu, při záplavách pod ním může protékat voda.

Nástupní tramvajová zastávka na mostě bude ode dneška umístěna u křižovatky se sjezdovou rampou do ulice U Libeňského mostu a výstupní u křižovatky se sjezdovou rampou do Štorchovy ulice. Návrat tramvají umožní dočasný kolejový přejezd sloužící jako obratiště, který dopravní podnik nechal vybudovat. Inundační most zůstane dál uzavřený a na zhruba 600metrovém úseku mezi novou zastávkou Libeňský most a Palmovkou pojedou náhradní autobusy X25. V noci pojede náhradní autobus X94 z Palmovky do Tusarovy a zpět.

Fotogalerie
32 fotografií