Provoz tramvají přes Libeňský most je přerušen od zhruba poloviny letošního ledna. Tramvaje v současné době nejezdí mezi Palmovkou a holešovickými Maninami. Důvodem je havarijní stav inundačního mostu, který bude Technická správa komunikací (TSK) letos bourat a postaví nový. Inundační most slouží jako preventivní ochrana před povodní, stojí na břehu, při záplavách pod ním může protékat voda.

Nástupní zastávka na mostě bude umístěna u křižovatky se sjezdovou rampou do ulice U Libeňského mostu a výstupní u křižovatky se sjezdovou rampou do Štorchovy ulice. Návrat provozu umožní dočasný kolejový přejezd sloužící jako obratiště, který DPP nechal vybudovat.

Linky 1 a 27 budou na mostu jezdit do 25. března, podnik počítá se zachováním omezeného provozu i po tomto termínu do odvolání. „Nicméně vzhledem na další stavební práce, opravy a rekonstrukce plánované různými subjekty v Praze dojde od 26. března 2024 k další úpravě linkového vedení tramvají,“ uvedla mluvčí.

Náhradní autobusy

Úsek mezi zastávkami Libeňský most a Palmovkou obslouží náhradní autobusy X25, které pojednou ve špičkách pracovních dnů ve čtyřminutových intervalech a mimo špičku každých pět minut. O víkendech a svátcích budou intervaly osm minut mimo špičku a sedm minut ve špičce.

Od soboty také nepojedou kvůli rekonstrukci trati tramvaje mezi zastávkami Těšnov a Vltavská. Výluka začne v sobotu 17. února ve zhruba 04:30 a potrvá do úterý 26. března do 04:30. Provoz bude přerušen obousměrně a dotkne se fungování pěti denních linek a jedné noční. Zavedena bude náhradní doprava.

Fotogalerie
50 fotografií