Koncem března si pražští policisté povšimli muže, který nechal svého psa volně pobíhat svého „hafana“ v parku. Celá situace by se nejspíše obešla bez přítomnosti policejních uniforem, kdyby dotyčný „páníček“ nebyl tak trochu pod parou. V důsledku toho nedával pozor, co jeho čtyřnohý mazlíček vyvádí.

„Policista upozornil majitele zvířete, který se nacházel opodál, aby si jej připoutal na vodítko, jelikož se na takovém místě pes volně pohybovat nesmí a mohl by ohrozit zdraví či život kolemjdoucích osob,“ uvádí policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

„Dotyčného doprovázela žena, která začala policistu slovně urážet a odmítala psa na vodítko uvázat. Muž začal být také vulgární, načež jej policista vyzval k prokázání totožnosti,“ pokračuje mluvčí. U slov bohužel nezůstalo. Pejskař si věřil natolik, že policistu napadl nikoliv vulgaritami, ale ručně. „Muž jej napadl pěstí do obličeje,“ uvádí mluvčí.

„Ve chvíli, kdy měli policisté muže téměř pod kontrolou, přiběhl zmíněný pes a jednomu z policistů se zakousnul do lýtka.  Pes útočil opakovaně, avšak policista tyto útoky následně vykryl. Mezitím se útočník znovu pokusil pěstmi napadnout jednoho z policistů, což se mu však nepodařilo,“ pokračuje mluvčí. Za pomoci pražských strážníků se zadařilo zpacifikovat jednak nezdárného pejskaře, tak i agresivního psa. „V případě odsouzení může být muž potrestán odnětím svobody až na čtyři roky,“ uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií