Naprosto otřesný a nepochopitelný zážitek má za sebou 80letá stařenka z Prahy. Ta v půli února kolem druhé odpoledne procházela po chodníku v Národní ulici v centru Prahy, když zničehonic dostala velkou ránu pěstí od procházejícího muže! Útok vůbec nečekala a hned se skácela k zemi. Žena navíc spadla z chodníku do silnice přímo pod právě projíždějící auto. 

„Řidič naštěstí stihl hned zastavit a díky tomu tak nedošlo k ještě větším následkům. Všímaví kolemjdoucí ihned začali napadené ženě pomáhat a poskytli jí nezbytnou pomoc, aby se postavila zpátky na nohy. Agresor si ale seniorky nevšímal, pokračoval v klidu ve své chůzi po chodníku a ztratil se v přilehlých ulicích z dohledu,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Žena jako zázrakem i přes brutalitu útoku neutrpěla žádná vážnější zranění, měla několik odřenin a pohmožděnou ruku. Kriminalisté hned zajistili kamerové záznamy, kde je útok zachycen, a během několika dní se jim podařilo podezřelému dostat na stopu. Zadrželi ho počátkem dubna v Praze 7. „Podezřelého muže na nábřeží Kapitána Jaroše zadrželi. Následnou lustrací zjistili, že čtyřicetiletý muž se kromě napadení seniorky dopustil dalšího trestného činu, a to maření výkonu úředního rozhodnutí. V únoru mu byl totiž Obvodním soudem pro Prahu 1 uložen zákaz pobytu na území hlavního města Prahy,“ dodal Hrdina.

Muž byl obviněn z výtržnictví, ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí, Obvodní soud pro Prahu 1 jej poslal na 1,5 roku do vězení s ostrahou.

Video
Video se připravuje ...

Muž sejmul seniorku pěstí, skončil ve vězení. Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií