Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rathova parťačka je venku z basy: Soud podmínečně pustil Kottovou pár měsíců po manželovi

Autor: ČTK - 
25. ledna 2024
10:34

Obvodní soud pro Prahu 6 ve středu podmíněně propustil lékařku Kateřinu Kottovou z vězení, kde si odpykávala osmiletý trest za korupci. Informaci serveru Seznam Zprávy dnes ČTK potvrdila mluvčí soudu Zuzana Barochová. Kottová byla spolu se svým manželem Petrem Kottem a bývalým středočeským hejtmanem Davidem Rathem odsouzena za zmanipulování zakázek ve Středočeském kraji, soud ji z ruzyňské věznice propustil po odpykání poloviny trestu. Rath opustil vězení loni v květnu, Kott se dostal na svobodu o čtyři měsíce později.

„Mohu potvrdit, že paní Kateřina Kottová byla rozhodnutím zdejšího soudu ze dne 24. ledna 2024 podmíněně propuštěna z výkonu trestu odnětí svobody,“ řekla ČTK bez dalších podrobností Barochová.

Kottová v době výkonu trestu pracovala pro motolskou nemocnici jako radiační onkoložka, podle Seznam Zpráv bude v nemocnici zřejmě zaměstnána i nadále. „Ani bych nechtěl slyšet, že by u nás skončila. Kdyby odešla, pro nás by to byl opravdu veliký problém. Už s ní počítám napevno do služeb,“ řekl serveru ředitel nemocnice Miloslav Ludvík.

Ratha, Kotta a Kottovou soudy potrestaly ve dvou větvích případu manipulací se zakázkami. Manžele Kottovy soud poslal do vězení nejdříve na šest let za ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku a budovy gymnázia v Hostivici u Prahy. Žádali úplatky 26 milionů, přijali téměř 17 milionů korun, když sedm milionů dali Rathovi. Rath tehdy dostal sedmiletý trest vězení.

Ve druhé větvi manželům Kottovým i Rathovi soud jejich tresty prodloužil na osm let vězení. Trojice si na přelomu let 2011 a 2012 údajně domlouvala úplatky za zmanipulování tendrů za stovky milionů korun na nákup sanitek pro středočeskou záchrannou službu, rekonstrukci pavilonu kolínské nemocnice, stavbu pavilonů v mladoboleslavské nemocnici a přestavbu části kladenské nemocnice. Všem třem soud uložil rovněž vysoké peněžité tresty.

Obžalobě v druhé části případu čelila i největší česká stavební společnost Metrostav, které soud spolu s její dceřinou firmou Metrostav Infrastructure uložil zákaz plnění veřejných zakázek na tři roky.

Video  Rath po propuštění z vězení: Budu pracovat jako lékař, politiku neplánuji.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

Petr Dyk ( 25. ledna 2024 18:26 )

Tak by se zase ta zlodějská trojka mohla dát dohromady a vymyslet nějaká přilepšení ke svým schovaným milionům, které se policii nepodařilo objevit.

Uživatel_5634767 ( 25. ledna 2024 17:31 )

Nechápu, v Česku se vždy dávají ty nejvyšší tresty za krádeže peněz!!! Za znásilnění děcka, zmlácení, přepadení zdaleka ne tolik jak když jde o prachy. Přitom ten co okrádal, nezkřivil vlas na člověku ale co zmršil život děcku,ženám při přepadení a fyzickém ublížení to odsedí jen za málo let a nebo jen podmínku.Hnus české zákony.!!!! 👎

verka1 ( 25. ledna 2024 16:21 )

Luxusní basa za naše peníze. Pracovala v nemocnici lékařka.
Vydělala peníze, luxusní basa, miliony má.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa