Břeclavští policisté v pondělí v noci vyhmátli v herně v Sadech 28. října v centru Břeclavi hned deset bohorovných týpků. „Na výzvu k otevření nikdo nereagoval, dovnitř jsme museli vstoupit násilím,“ řekl policista Pavel Šváb.

A vevnitř rozhodně nebylo všechno v pořádku - deset lidí porušilo zákaz volného pohybu lidí, jedna žena měla u sebe pytlík s marihuanou a třešničkou na dortu byl provoz nelegálních hracích automatů.

Ženu stíhá policie pro podezření z trestného činu nedovolené výroby a přechovávání drog. Nejcitelnější sankce ale čeká v rámci správního řízení provozovatele podniku, který měl být uzavřen. Podle zjištění Blesku jej čeká obří pokuta a úřední uzavření doupěte.

Kromě centra Břeclavi se ale místní navzdory zákazům vesele družili i v baru naproti gymnáziu ve Staré Břeclavi. Policie je vyhmátla náhodou, když šla zkontrolovat špatně zaparkované auto. Hlídka si totiž všimla, že ze "zavřeného" podniku vycházejí dva lidé.

„Dveře byly zavřené a na zvonění až po několika minutách zareagovala obsluha. Ta tvrdila, že uvnitř nikdo není a že provozovnu pouze hlídá,“ řekl policista Šváb.

Nic z toho však nebyla pravda. Policisté zahlédli, jak se před nimi snaží ukrýt dvě ženy. Od nich se pak dozvěděli, že je bar otevřený běžně a obsluha si pomocí kamery nad dveřmi kontroluje, koho pustit dovnitř.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Břeclavi museli zasahovat v herně, navzdory protikoronavirovým opatřením byla otevřená. Policie ČR

Provozovatel baru tak bude mít ve správním řízení co vysvětlovat a hrozí mu vysoká sankce.

O skutečnosti, že na jižní Moravě lidé ve velkém na vládní nařízení kašlou, svědčí i fakt, že policie v kraji řešila za posledních pět dní více než dvě stě přestupků v souvislosti s opatřeními proti šíření nákazy covid-19.

Video
Video se připravuje ...

V Břeclavi si z vládních nařízení hlavu nedělali. Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií