Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž s rakovinou stál v kolejišti v Pardubicích: Prý mu zrušili operaci kvůli koronaviru

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: MP Pardubice)
Autor: bar - 
28. října 2020
10:14

Vlak přijížděl na nádraží v Pardubicích, v koleji, kam mířil, stál muž. Strojvůdce houkal, člověk uskočil v poslední chvíli. Vyděšení cestující zavolali linku 156, báli se, že si chce vzít život. Jenže o sebevraha nešlo. 

I takhle podle zasahujících strážníků může vypadat důsledek koronavirové krize. Šlo o člověka s rakovinou, kterému údajně zrušili operaci a udělalo se mu hrozně zle. 

Lůžek je v nemocnicích dostatek, problém je s personálem, který by se o nemocné staral. Proto dochází k rušení plánovaných výkonů, zdravotnická zařízení i vláda ubezpečuje, že neodkladné výkony, mezi něž patří i léčba rakoviny, zůstávají zachovány.

„Muž je onkologicky léčený pacient, kterému byl kvůli epidemii koronaviru zrušen plánovaný lékařský zákrok. Na nádraží se mu udělalo nevolno, ale protože nechtěl pozvracet prostor nástupiště, sestoupil z peronu do kolejiště. Strážníci s ním jeho životní situaci probrali, muže uklidnili a ten poté mohl pokračovat do místa svého bydliště,“ uvedl mluvčí městské policie Jiří Sejkora. O jaký mělo jít výkon, opravdu není muž v ohrožení života? Bližší informace Sejkora odmítl uvést. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

lunatic ( 28. října 2020 18:26 )

Je to zřejmě nějaká neot­řelá,­ater­nativ­ní metoda ,asi jako homeopatie- léčba na kolejích ,inu - v demokratické společnosti to žádný ze zákonů vyloženě nezakazuje a tak dávám palec nahoru .

Dnesjekrasnyden ( 28. října 2020 16:20 )

Tak to lžete o tom, že děláte ve zdravotnictví, takhle to rozhodně nikdy ještě u nás v nemocnicích nevypadlo. Nikdy jsme nemuseli zastavovat operace a předělávat oddělení pro pacienty s infekčním onemocněním.
Nikdy nebylo tolik těžkých plicních nálezů.
Nikdy nebyly v takovém stavu prakticky všechny nemocnice v zemi.

marcelinka007 ( 28. října 2020 14:40 )

paninko, přesně pro takové mozečky ,jako jste vy - blesk ,bulvár, strašení je. Ale vy toho mozečku zas tak moc nemáte, určité věci jsou mimo vaše chápání, ale je jasné, že každý nemůže chytrý a dokonalý.. i tupé ovce se musí rodit...to je prostě rovnováha...tak se bavte čtením, můžete si při tom dělat i paci paci pacičky

issabella66 ( 28. října 2020 14:06 )

možná kdybyste paninko měla nějaké vzdělání, a kriticky dokázala uvažovat, pochopila byste, že řešit covid je primární věc - díky tomuhle viru by mohl zkolabovat celý náš sociální systém, služby, všechno. Jenže to mozečky čtenářů Blesku prostě nepochopí. Chodím se tu bavit nad vašema diskuzema, ale spíš je mi trochu smutno.

Rajče ( 28. října 2020 13:09 )

Pravda, kdyby hloupost nadnášela, už se na zem nedostanete. Bože za co...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání