Nekonečná rekonstrukce zabrala 3 roky
Autor: Shutterstock

Nekonečná rekonstrukce

Jedna věc je nadšení, druhá je krutá realita. „Dům jsme si koupili asi rok poté, co jsem se po rodičovské dovolené vrátila do práce,“ říká paní Hájková, která pracuje jako bankovní úřednice. „Na domě bylo dost práce, ale s manželem jsme věřili, že hodně zvládneme sami během víkendů. Jenomže se to nakonec dost táhlo. Péče o děti, únava z práce a tak.“ Například verandu se jim nikdy nepodařilo dostavět. „Většina peněz, co dříve zbývala, tenkrát šla na opravy,“ říká paní Hájek, který podniká jako grafik na volné noze. „S rodinou jsme se museli uskromnit.“

Nekonečná rekonstrukce zabrala 3 roky
Autor: Shutterstock

Po deseti letech manželství přišel rozvod

Když si po třech letech ve vysněném domečku rodina Hájkových prohlížela fotky, měla před sebou jasný důkaz, že na domě přes všechny ty strasti rozhodně nelenila. Zvenku domu ještě chyběla nová omítka, ale uvnitř se až na pár výjimek dům změnil k nepoznání. Jenomže vztahy jsou složitá disciplína a manželé po desetiletém manželství zjistili, že se jejich cesty rozešli. „Uvědomila jsem si, že pro mě bude jednodušší, když se s dětmi přesunu do bytu,“ vysvětluje paní Hájková rozhodnutí dům prodat.

Zaujal je příběh Zátopkových

Protože se Hájkovi na domě nadřeli, nebylo jim po chuti, že se do něj nastěhují úplně cizí lidé. Kolegyně paní Hájkové jí doporučila webové stránky SDK REALITY, které sdružují stovky poptávek od konkrétních rodin a jednotlivců, kteří chtějí koupit nemovitost.

„Jo, pročetli jsme si velkou řádku poptávek od lidí, kteří hledají nové bydlení. Překvapivě to vůbec nebylo otravné. Člověk aspoň získal rámcovou představu o těch, kteří by nás v domě měli nahradit. Zaujal nás příběh mladé rodiny Zátopkových. Snad jim dům přinese štěstí,“ říká pan Hájek. Zátopkovi chtěli vlastně to samé, co tenkrát rodina Hájkových: místo pro své děti mimo město, a tak svou poptávku umístili právě na stránky SDK REALITY.

Když Hájkovi kontaktovali SDK REALITY, že je zaujali Zátopkovi, realitní společnost jim obratem domluvila osobní setkání včetně prohlídky domu. Zátopkovi byli nadšení. „Teprve chtěli zakládat rodinu a náš dům jim připadal jako ideální místo,“ říká paní Hájková.

Hladký prodej bez zbytečného papírování

Když se manželé Hájkovi rozhodli, že jsou Zátopkovi ti praví, SDK REALITY se postarala o veškeré úřední a právní náležitosti potřebné pro prodej nemovitosti. Kupujícím zase společnost pomohla najít nejlepší způsob financování nového bydlení. „Měl jsem nějakou představu, jakou administrativu obnáší prodej domu, ale byl jsem opravdu rád, že stačil pouze můj podpis na smlouvě a realitka se za mě o to postarala,“ říká pan Hájek.

Osobní přístup k obchodu s realitami

Prodej či nákup nemovitosti pokaždé představuje velké životní rozhodnutí. Kromě toho, že společnost SDK REALITY zajišťuje kompletní realitní a právní servis pro prodávající a kupující stranu, propůjčuje 

poptávajícím prostor na svých webových stránkách. Majitel bytu či domu si tak může prostudovat poptávky zájemců o nemovitost a poté se na jejich základě rozhodne, komu svou nemovitost prodá.

Společnost tak kombinuje přednosti přímého prodeje a sympatií s výhodami služeb realitní kanceláře, která zajistí následný profesionální servis s vybranými klienty. Celá transakce tak probíhá v osobnějším a přátelském duchu, ale nechybí jí nezbytné formální náležitosti.