mKartou Svět od mBank ale můžete být zcela v klidu! Nejenže s ní zaplatíte kdykoli a kdekoli, ale když už dojde na to, že přece jen nějakou tu hotovost budete potřebovat, vyberete si ji kdekoliv a z jakéhokoliv bankomatu doma i v zahraničí. Výběry nad 1 500 Kč jsou navíc zcela zdarma. A nejlepší na tom je, že si vystačíte se standardním běžným účtem a nemusíte si zakládat účet v cizí měně. Konverze z exotických měn probíhá stejně jako v případě eura nebo dolaru a je úplně jedno, ve které zemi jste. Kurzovní lístek naleznete pod tímto odkazem.

A abychom nezůstali jen u prázdných frází, odborný server finparada.cz se spolu s nezávislou analytickou společností Scott & Rose podíval na to, kolik klienti českých bank zaplatí v zahraničí za platbu zboží nebo výběr hotovostí ve výši 100 EUR.

Srovnání při platbě s kartou v zahraničí (100 EUR)
Autor: Scott & Rose, datum kurzu 22. 5. 2019

Srovnání při výběru hotovosti z bankomatu v zahraničí (100 EUR)
Autor: Scott & Rose, datum kurzu 22. 5. 2019

Jak můžete vidět, mKarta Svět byla ke dni 22. května vítězem ve srovnání karet!

Rady na závěr

Při výběrech z bankomatů si dejte pozor na službu s názvem Dynamic currency conversion (DCC),kterou nabízí provozovatel bankomatu nebo terminálu. Kurz, který bude použitý pro přepočet do Kč, bude vysokou pravděpodobností výrazně horší než kurz banky, která kartu vydala. Pokud se příště ocitnete v takové situaci, naše rada zní - vždy zvolte platbu nebo výběr v místní měně státu, kde se nacházíte. 

Co by se vám mohlo ještě hodit vědět, je to, že si ke své mKartě Svět můžete aktivovat ta samá pojištění jako u ostatních debetních karet: pojištění zneužití kartycestovní pojištění a také pojištění pravidelných výdajů. Zároveň doporučujeme si v aplikaci mBank hlídat vaše útraty. Nastavit si v ní můžete i výši limitů pro platby nebo omezení pro zahraniční a bezkontaktní transakce.