Letos utratilo hlavní město 6 miliard za podíl v Pražské plynárenské, což je podivné, protože nikdy nedokázalo vysvětlit důvod. Vypadá to, jako by se Praha chtěla stát dalším distributorem energií. Horší ale je, že pouze 2 miliardy našlo město v rozpočtu a na zbytek si muselo vzít velmi nevýhodný úvěr. Z pohledu občana lze podobnou situaci přirovnat k tomu, jako kdyby si zmrzlinář koupil na zahrádku soustruh a ještě si na něj musel půjčit u lichváře. Zarážející, že?

Kvůli podobným bezhlavým nákupům z peněz daňových poplatníků ale chybí peníze například na školy. Není to jenom fráze - když město utratilo 6 miliard za Pražskou plynárenskou, rozhodlo na tom samém jednání o tom, že na všechny školy v Praze pošle tento rok jen 200 milionů korun na investice. Školy by ale potřebovaly alespoň 800 milionů, aby peníze měly nějaký efekt. Chceme nového distributora energií a nebo město, které je schopné poslat peníze na zlepšování škol?

Ostatně přemýšleli jste někdy nad tím, proč není posekaná tráva, musíte chodit špinavými ulicemi a nebo nejsou zalepené díry v silnici během rušné sezóny? Proč školy a školky topí jen v některých místnostech? Praha dostane každý rok od státu přes 30 tisíc korun na jednoho obyvatele na provozní výdaje a to by mělo stačit. Provoz těchto věcí ale zajišťují městské části a ty dostanou z těchto peněz od magistrátu celých... 2400 korun za rok. A zbytek? Za ten se nakupují firmy.

Nám už došla s chováním magistrátu trpělivost - jsme politické hnutí Pro Prahu. Jsme lidé, kteří se aktivně věnují svému okolí, jsme starostové městských částí, kteří denně musí u magistrátu žebrat o peníze na provoz. Mezi našimi členy jsou odborníci na témata spojená s řízením města a společně s vámi chceme mít město s vizí a budoucností. Prosperující, čisté, nezadlužené. Takové, kde jsou výsledky a odbornost vedení důležitější, než stranická legitimace. Společně to můžeme dokázat, stačí jen dále nepřivírat oči, Pro Prahu.

Více informací o politickém hnutí Pro Prahu najdete na www.proprahu.cz