Dnešní dobu pronásleduje neustálý stres. Ten se nepříjemně podepisuje na vašem psychickém i fyzickém zdraví. Dopřejte si kvalitní odpočinek, který tolik potřebujete.

Nejlepší masér? Rozvlněné jezero

Jezero Hévíz využívali pro blahodárné účinky už Římané. Jde o největší jezero na světě s biologicky aktivní termální vodou. Chrání ho rozlehlý les, který pozitivní efekt ještě zesiluje. V létě voda dosahuje až 36 °C. Nejenže vás důsledně prohřeje, ale také vás pořádně namasíruje. Proudí totiž ve všech směrech. Voda uvolňuje ztuhlé svaly. Navíc ulevuje bolestem, které způsobuje dna. Není to ale jediný pomocník. Vodní páry pomáhají posílit vyčerpané hlasivky. Bahenní terapie zase rozproudí krevní oběh a zrychluje metabolismus. Dámy, pozor! Bahno má ještě jeden příjemný účinek. Obnovuje pokožku, která je po něm pružná a jemná. Tak neváhejte a potřete si rovnou celé tělo.

Jezero Hévíz je největší jezero s biologicky aktivní termální vodou
Autor: Visit Hungary

Plavky dolů, tepláky nahoru

Lázně Mofeta Mátraderecske si užijete i v oblečení. Procedury totiž probíhají v plynových lázních. Stačí si tu po několik dní posedět vždy 15–25 minut a nechat na sebe působit prospěšné plyny. Pomáhají s potížemi cévního systému, onemocněním tepen, křečovými žílami nebo lymfatickými cévami. K tomu vám pomůžou zotavit se z náročných onemocnění i operací.

Vyměňte bublinky ve skleničce za ty ve vířivce

Termální lázně Széchenyi vás ohromí. Jde o jeden z největších lázeňských komplexů v Evropě a vůbec nejrozsáhlejší v Budapešti. Doporučuje se na onemocnění kloubů a páteře i na chronickou artritidu. Pobyt v lázních také pomáhá s nedostatkem vápníku v těle. Tento účinek ocení hlavně ženy po menopauze, které se potýkají s řídnutím kostí. Tělo posílíte v 18 bazénech, parní komoře, sauně nebo bublinkové vířivce.

Termální lázně Széchenyi patří mezi největší lázeňské komplexy v Evropě
Autor: Visit Hungary

Úleva pro ženy

Nezapomenutelný pohled vás čeká u pramenů Egerszalók. Okouzlí vás rozsáhlá plocha solných teras, které můžete vidět jen v Maďarsku nebo ve Spojených státech. Večer se díky nasvícení proměňují do všech barev duhy. Místní voda se využívá při onemocněních a poraněních kostí a kloubů. Pomáhá také s metabolickými poruchami. Pacienti sem jezdí řešit ekzémy a další kožní problémy. Ženy do lázní míří s endometriózou i jinými gynekologickými potížemi.

Rozsáhlá plocha solných teras u pramenů Egerszalók vás ohromí
Autor: Visit Hungary

Tip: Trápí vás bolestivá menstruace? Termální voda vám pomůže uvolnit napětí v těle a zmírnit bolest. Mimo jiné přispívá ke sladění menstruačního cyklu. Ženám po menopauze pomáhá udržet hormonální rovnováhu. Může ulevit od návalů horka a pocení.  

Napumpujte do sebe minerály

Termální voda z města Bükfürdő jen těžko hledá konkurenci. Obsahuje totiž přes 15 tisíc miligramů minerálů na litr. To je obrovské množství i v mezinárodním srovnání. Druhý největší maďarský lázeňský komplex se rozkládá na ploše 14 hektarů a nabízí moderní wellness centrum. Čekají na vás léčebné, plavecké a zážitkové bazény i terapeutická oddělení. Na výběr je z 10 druhů rozpálených saun. Pro odvážlivce je v nabídce ještě tvrdší kalibr. Ustojíte přesun ze stostupňové „ďábelské chatrče“ do ledové kryokabiny?

Termální voda z města Bükfürdő obsahuje obrovské množství minerálů
Autor: Visit Hungary

Co na zmožené tělo? Fyzioterapie ve vodě

Rekreační zóna Miskolctapolca slouží jako jeskynní lázně. Ty mohou posílit pohybový aparát a zažívací trakt. Svou roli hrají i v boji se srdečními chorobami. Unavené tělo si nechte promasírovat přírodními vápencovými tryskami. Váš organismus ocení saunování nebo jeskynní aquaterapii. Tato speciální fyzioterapie využívá vlastností vody, jako je teplota a tlak. Odlehčuje kloubům a svalům, zmírňuje bolesti a zlepšuje pohyblivost těla.

Rekreační zóna Miskolctapolca slouží jako jeskynní lázně
Autor: Visit Hungary

Věděli jste, že…

termální voda pomáhá i na bolavou duši? Navštivte Hvězdný sál, kde ze sebe shodíte stres, napětí a zmírníte projevy úzkostí.

Potřebujete povzbudit své zdraví? Naplánujte si svou relaxační dovolenou zde.