Kdysi málo obydlené a netknuté Maledivy dneska lákají nejen na své přírodní krásy. Na malých ostrůvcích rostou luxusní resorty jako na běžícím pásu. A aby taky ne, když turisti berou souostroví útokem stále častěji. Bungalovy na kůlech nad hladinou azurového moře, bílé písčité pláže a často i all inclusive servis jsou lákadlem i pro řadu Čechů. A proto jich loni a letos na Maledivách rekordně přibývá.

Jako v exotickém v ráji od listopadu do dubna

Dovolená u moře v zimních měsících nepatřila v tuzemsku k tradičním. S nejistotou kolem situace v Alpách i v jiných horských střediscích, ale Češi stále častěji jezdí k moři i v zimě. Nahrává tomu taky pohodlná cesta letadlem bez přestupů, která trvá z Německa do Male jen asi 9,5 hodiny. Dál z hlavního města Malediv Češi často pokračují na okolní atoly podle toho, co kdo od dovolené očekává.

Odpočinek pod listy palmy i noční párty na pláži

V posledních dvou letech roste obliba dříve zapomínaných oblastí Malediv. Lidé vyhledávají nová místa, kde se nemusejí dělit o luxus s davy ostatních. Hitovkou je v této sezóně třeba Lhaviyani Atol, který nabízí klidná zákoutí pro odpočinkovou dovolenou i vyhlášenou tříkilometrovou pláž posetou bary a zábavními podniky – jako dělanou na nezapomenutelné noční party.

Češi i ostatní turisti slyší na all inclusive

Dovolená s all inclusive je pro páry i rodiny s dětmi nejčastější volbou. Maximálnímu pohodlí napomáhají i místní služby, například oblíbený Hotel Kuredu Island Resort & Spa nabízí lázně, saunu nebo golfové hřiště. Pro rodiny má kompletní dětské vybavení, bazén i hlídání. Zkrátka vše, co k parádní dovolené potřebujete.