Z Andrewa a jeho čtyřletého bernedoodla (plemeno vzniklé křížením bernského salašnického psa a pudla) jsou nyní hvězdy sociálních sítí díky rozkošným videím, kde spolu jezdí na kolečkových bruslích nebo plují na paddleboardu. Na dalším videu projíždějí slunnými ulicemi Los Angles. Zatímco je Benji posazený v batohu, Andrew řídí malý městský skútr.

„Benji je nejlepší pes, jaké jsem si mohl kdy přát,“ vychvaluje si Andrew v interview pro Jam Press. „Je chytrý, sportovní, oddaný, kamarádský, roztomilý, prostě jediný svého druhu. Je jako můj syn a nejlepší kámoš zároveň,“ dodává.

Cestování je pro oba celoživotní vášeň a Andrew nikdy nikam nejede sám, ale vždy ve společnosti čtyřnohého přítele. Spolu již navštívili snad všechna americká velkoměsta od New Yorku přes Denver až po San Francisco.

S nápadem cestování se psem na zádech přišel Andrew, když Benjimu bylo pouhých šest měsíců. Jako štěně se mu neustále motal pod nohy a při sportu bylo Benjiho dovádění pro oba nebezpečné.

„Když byl Benji ještě štěně, nebylo těžké jej nosit na zádech. V průběhu let ale vyrostl a dnes váží skoro 35 kilogramů,“ mluví Andrew dále o své zkušenosti. „Musel jsem začít posilovat, abych s ním vydržel některé náročnější sporty jako třeba lyžování,“ doplňuje.

Benji se však nenechá všude jen nosit, ale chodí spolu běhat nebo na túry. "Dnes si začínám uvědomovat, že Benji nebude takhle aktivní po celý život. Až zestárne, bude se hodit, že je naučený sedět v batohu," přemýšlí třicetiletý Andrew.

Dnes jejich instagramový účet sleduje přes 50 000 fanoušků a oběma se stává, že je lidé zastavují i na ulici. Andrew je na své zvířecí přátelství pyšný a doufá, že inspiruje i další lidi, aby začali aktivně žít i se svými čtyřnohými miláčky.

Jejich dosavadní největší zážitek byla návštěva aligátoří farmy v Louisianě. Po skončení koronavirové pandemie hodlají podniknout cestu po Evropě.

Fotogalerie
38 fotografií