Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tady se koronavirem nenakazíte: Přinášíme 10 nejbezpečnějších pláží Evropy!

/
  • Tady se koronavirem nenakazíte: Přinášíme 10 nejbezpečnějších pláží Evropy!
    4. června 2020 ● 05:00

    Pandemii koronaviru se podařilo v České republice dostat pod kontrolu a možnost vycestování na dovolenou do zahraničí pomalu znovu začíná být reálná. Organizace European Best Destinations (Nejlepší evropské destinace) vyhodnotila deset nejlepších pláží, která splňují kritéria jako blízkost nemocnice, velikost pláže a nízký počet nakažených v dané zemi. Podívejte se na deset nejlepších pláží, na nichž si můžete užívat vodních radovánek a přesto se vyhnout nákaze!

  • 1.

    Preveza, Řecko

    Řecko patří mezi nejnavštěvovanější země Evropy. Je vyhledávané kvůli nízkým cenám zájezdů, krásným plážím, dobrému jídlu a historickým památkám. Navíc je jednou z evropských zemí, která má nízký počet nakažených novým typem koronaviru Covid-19. Tamní úřady už podnikají řadu opatření, aby umožnily vstupu cizinců do země a zabránily šíření viru. Například na plážích bude mezi jednotlivými lehátky povinný rozestup čtyři metry! Ideálním místem na dovolenou se tedy jeví město Preveza, které leží na pevnině a rozpíná se u něj pláž Monolithi, která dosahuje délky 22 metrů a má šířku až 80 metrů! V Preveze už úřady podnikly řadu opatření v ubytování, obchodech a restauracích.

    Preveza, Řecko
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Comporta, Alentejo, Portugalsko

    Portugalsko se pyšní stovkami metrů rozlehlých pláží podél pobřeží, které ještě nezaplavují davy turistů. Jednou z takových je pláž Comporta, která je přírodním unikátem. Lehnout si můžete do dun písku, dívat se na modrý oceán nebo se schovat před sluníčkem v borovicovém lese. Comporta je takřka odlehlá, dokazuje i fakt, že Madonna si na nádherné pláži každé ráno dopřávala projížďky na koni. Pláž je 20 km dlouhá, tudíž není problém, abyste si od ostatních drželi rozestupy a předešli tak nákaze koronavirem. Navíc je provincie Alentejo jedním z nejméně zasažených regionů v Evropě!

    Comporta, Portugalsko
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Poloostrov Hel, Polsko

    Polsko je jedním z nejméně zasažených států v Evropě, a to spolu s Portugalskem a Řeckem. Podle informací britského deníku Daily Mirror vykazuje 20krát méně případů než země západní Evropy. Navíc se Polsko pyšní nádherným pobřežím. Ideální pro vaši dovolenou je si koupit letenky do malebného města Gdaňsk, kde si můžete pronajmout auto a jet na poloostrov Hel, který se dá přirovnat k ráji na zemi. Pláž tam je široká až 3 kilometry a dlouhá až 35 kilometrů! Při takovém délce tam stěží potkáte živáčka, a můžete si tak užívat klidu a míru.

    Poloostrov Hel, Polsko
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Pláž Porto Santo, ostrov Madeira, Portugalsko

    Portugalsko se tuto letní sezónu jeví jako nejnebezpečnější země pro dovolenou. K Portugalsku náleží malebný ostrov Madeira, kde můžete objevovat výjimečnou faunu a flóru. Navíc je tam minimální počet nakažených, a je dokonce ještě bezpečnější než pevninské Portugalsko. Madeira se skládá z několika malých ostrůvků. Na jednom z nich, jménem Porto Santo bydlí pouze 5 500 lidí. Známý je však díky zlatavým rozlehlým plážím, které jej lemují.

    Madeira
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Pláž Halikounas, ostrov Korfu, Řecko

    Řecko nabízí mnoho nádherných pláží a jedna z nich leží na zeleném ostrově Korfu. Ten obklopuje Jónské moře a oblíbila si ho i císařovna Sissi. Úřady již zavedly řadu opatření, aby chránily turisty před nákazou. Navíc na rozlehlé pláži Halikounas lze sociální rozestupy držet jednoduše. Pláž také vybízí k vodním sportům.

    Halikounas, Řecko
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Pláž Ghajn Tuffieha, Malta

    Nízký počet nakažených hlásí i ostrovní ráj Malta, která podle informací britského deníku Daily Mirror má mít až 55krát méně případů, než celá Evropa. Malta je klenot Středozemního moře. Její pobřeží lemují rozlehlé pláže, tyrkysová voda, a navíc na ní najdete i četná historická místa.

    Malta
    Autor: www.visitmalta.com

  • 7.

    Pláž Meia Praia, Lagos, Algarve, Portugalsko

    Další pláž, která je až pět kilometrů dlouhá a pyšní se zlatými dunami písku, se nachází na území Portugalska. Ačkoliv meia v portugalštině znamená střední, jedná se o největší pláž v oblasti Lagos, která patří do regionu Algarve.  

    Pláž Armaçao de Pera, Algarve (Portugalsko)
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Pláž Jurmala, Lotyšsko

    Lotyšsko zrovna nepatří mezi nejnavštěvovanější země Evropy, ovšem právě na území Lotyšska leží nádherné zlatavé pláže. Klenotem Lotyšska je pláž Jumala, která je lemovaná borovicovým lesem, takže kromě mořského vzduchu si můžete při lenošení na pláži a vstřebávání vitamínu D, užívat vůni aromatických stromů.

    Lotyšská Riga
    Autor: Jakub Poláček

  • 9.

    Pláž Nida, Nida, Litva

    Další zemí, která se ještě nestala terčem tisícovky turistů, je Litva. Letovisko Nida se nachází čtyři hodiny od hlavního města Vilnius. Čeká tam na vás 100 kilometrů jemného písku, kde si lehce najdete místečko, které bude patřit jen vám. Rozhodně se tam vyhnete davům a budete si moci užívat procházky po pláži, zelený les a nádherné moře.

    Jurmala, Litva
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Pláž Binz, ostrov Rujána, Německo

    Pět kilometrů dlouhá pláž patří mezi nejkrásnější místa a nejdelší pláže v Německu. Na své si přijdou hlavně milovníci přírody. Ostrov je skvostem Německa. Tamní pobřeží lemují čistě bílé pláže, které vypadají jako zapadané sněhem.

    Rujána, Německo
    Autor: Profimedia

    Fotogalerie
    11 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

kohga@szm.sk: Pěkně, Autor ani neumí si při kopírování zkontrolovat správnost článku který okopíroval Jurmala je v Lotyšsku a je jedna z nejkrásnějších lokalit které jsem navštívil. V létě příjemných 28 stupňů i voda je tepla.

(05. 06. 2020 05:29)

janka69: to je všetko len klamstvo....všade kam prídu ľudia z iných štátov je obrovské riziko nákazy.....tento rok nikde !!! to len pažraví a leniví chorvati a gréci nič iné nebudú robiť , len okrádať hlupákov , čo tam prídu...no vyseriem sa na nich...nech robia ako všetci ostatní a nenariekajú..

(04. 06. 2020 21:17)

Anifa: Tak po zveřejnění a návalu turistů rozhodně bezpečné nebudou

(04. 06. 2020 10:36)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy