Koronavirus nahání hrůzu asi každému zarytému cestovateli na světě. Mnozí z nich totiž letos nebudou smět překročit hranice svého státu, a když ano, tak s velkým rizikem a pravděpodobně i s řadou otravných bezpečnostních opatření. I proto se letos život turistů změní k nepoznání. Jedna věc jim ale určitě zvedne náladu. Internet totiž nabízí řadu virtuálních cest po světě.

Severní a Jižní Amerika, Asie nebo Afrika? Díky virtuálnímu cestování se lze z pohodlí obýváku podívat kamkoli po světě, v nabídce jsou místa ze všem sedmi kontinentů a prohlédnout se dají možná podrobněji, než kdyby byl člověk přímo na onom místě.  

Mezi nejlepšími místy, kam se virtuálně vydat, je například Národní museum soch ve Španělsku, kde si lze pokoj po pokoji prohlédnout tamní jedinečnou expozici. Samozřejmostí je pak i přiblížení. V pozadí aplikace navíc nechybí zvukový doprovod prohlídky v podobě španělských folklórních písní. Virtuálně se dá navštívit třeba i slavný Yosemitský národní park v Kalifornii, zříceniny mayského města Chichén Itza v Mexiku nebo vietnamská jeskyně Hang Son Doong.

Pro zajímavost, jednou z nejlépe hodnocených prohlídek nejen v Evropě, ale i na celém světě, je podle serveru Laptopmag.com procházka noční Prahou. I díky tomu si tak mohou lidé po celém světě prohlédnout naše překrásné hlavní město a třeba sem i zavítat, až situace okolo koronaviru pomine.

Fotogalerie
16 fotografií