Areál nacházející se v lyžařském středisku Les Orres ve výšce 1800 metrů nad mořem v regionu Provence- Alpes-Côte d’Azur na jihovýchodě Francie (od českých hranic cca tisíc km) se otevřel teprve před pár dny a jmenuje se Alpin Cocoon. Název i tvar chatek odkazuje na kokony, vláknitý obal, který chrání vajíčka nebo kuklu některých členovců, nejznámější jsou kokony bource morušového, z nichž se získává hedvábí

Tvůrci jsou přesvědčeni, že hosté se tady budou cítit právě tak pohodlně jako housenky ve svých kokonech.

Dřevo a sklo

Konstrukce chatek je výhradně ze dřeva a skla, přičemž investoři počítají s tím, že v zimě budou kopule zasněžené. O to, aby bílá nadílka na střeše vydržela a netála, se má postarat kvalitní pěnová izolace nacházející se mezi vnějším pláštěm a vnitřním dřevěným obložením.

Majitelé předpokládají, že největší zájem o ubytování v těchto netradičních chatkách bude v zimě, protože v těsném sousedství je jedna ze čtyřiceti místních sjezdovek, které měří dohromady sto kilometrů. Mysleli ale i na to, aby novostavby nerušily krajinu ani poté, co sníh roztaje, a na léto je chtějí potáhnout zelenou látkou.

Fotogalerie
17 fotografií

A co chatky o rozloze 40 metrů čtverečních nabízejí uvnitř? Základem je samozřejmě sociální zázemí a kvalitní postele, čím se ale odlišují především, je 160° panoramatický výhled na alpské vrcholy (nejvyšší má tady 4101 m) bez ohledu na to, jaký z dosud devíti dokončených kokonů si návštěvníci vyberou, kochat se samozřejmě mohou i z přilehlé terasy.

Příjemné teplo uvnitř zajišťuje ekologické podlahové vytápění, atmosféru podtrhnou a další teplo pak poskytnou krbová kamna.

Bez auta

Přímo u chat se parkovat nesmí, přepravu hostů zajišťuje rolba, v létě elektroauto.

Taky pro rodiny

V nabídce jsou jak chatky pro zamilované dvojice (mají název luxusní), tak ty pro 4 osoby (útulné) a také pro 6 osob (rodinné). Mimochodem, jednodenní lyžování tady vyjde na 36,50 Eur, cca 930 Kč, šestidenní na cca 4800 Kč.

ALPIN COCOON ★★★★

Místo: Les Orres, Francouzské Alpy

Počet chatek: 9

Rozloha chatky: 40 m2

Rozloha terasy: 15 m2

Cena za noc: 7500 – 16250 Kč