Dovolená s dětmi je kategorií sama pro sebe. Skloubit požadavky dětí a dospělých se proto snaží všechny velké cestovní kanceláře. Ve speciálních nabídkách pro rodiny v poslední době vedou pobyty v hotelech vybavených pro dětskou klientelu a s dětskými animačními kluby. Tam můžete děti na pár hodin nechat v kolektivu vrstevníků a s programem, který je baví i rozvíjí. „Napříč naším portfoliem nabízíme mnoho destinací vhodných pro rodinnou dovolenou. Máme různé kategorie a typy ubytování s komplexními službami pro děti i dospělé, mezi které patří i náš unikátní koncept Croco Clubu,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Rodiče si v klubovém hotelu trochu odpočinou a děti získají nové znalosti. „Děti zde zažijí spoustu zábavy a poznají nové kamarády. Naše dětské kluby tak nejsou pouhým hlídáním dětí, ale spíše kombinací oblíbených táborových aktivit a dovolené s rodiči a rozvíjení nejrůznějších dovedností se zábavou a hrami na souši i ve vodě. Vše je v češtině a samozřejmě zdarma,“ doplňuje i Petr Šatný z CK Alexandria.

Rodinná dovolená bez chybičky

Jak takovou dovolenou vybrat? Podle Lenky Pátek je základem vhodná destinace a ubytování s rodinnými pokoji, bazény včetně těch dětských, s pláží s pozvolným vstupem do moře a dobrým jídlem. Ideálně all inclusive, aby se během celého dne dalo bezproblémově vycházet požadavkům malého dítka a o nic se nestarat. Plusem jsou pak různé aquaparky v areálu hotelu, skluzavky a jiná zábava. Kupříkladu při cestování s prarodiči je vhodný hotel s privátní zónou pro lidi starší 16 let. „Zároveň ale dospělým nikdo nebrání využívat celý areál i s dětskou částí. Babička s dědečkem tak mohou přes den trávit čas s vnoučaty, rodiče mezitím vyrazit na výlet a večer relaxovat při společné večeři,“ radí Lenka Pátek.

Není klub jako klub

Dětské kluby nejsou všude stejné. A každý nabízí něco trošku jiného. Kupříkladu některé dětské kluby se postarají i o miminka nebo zajistí zábavu i dospívajícím. Základem by měla být především u mladších dětí komunikace personálu v češtině a animátoři proškolení pro práci s dětmi.

4 tipy pro cestování s dětmi

1. Vhodný hotel – měl by mít dětské brouzdaliště a moře s pozvolným vstupem, ve zdravotnickém personálu hotelu by měl být dětský lékař

2. Akvapark – některé rodinné hotely mají v areálu malý akvapark s tobogany a skluzavkami v ceně pobytu

3. Dětské menu – v rámci hotelu by se mělo vařit i menu připravené na specifické dětské chutě včetně případných speciálních diet (bezlepková, alergie apod.)

4. All inclusive – děti i vaše kapsa budou nadšené, když součástí all inclusive budou i nanuky a zmrzliny po celý den

Fotogalerie
4 fotografie