Cestování letadly je pohodlnější, rychlejší a díky nízkonákladovým letům se dají sehnat letenky za rozumnou cenu! Není proto divu, že víc a víc lidí využívá leteckou dopravu. Ovšem málokdo se zajímá o to, v jakém prostředí tráví i několik hodin cesty.

Jeden z nejuznávanějších cestovních magazínů Which? Travel se proto rozhodl, že zhodnotí, jak jsou na tom letecké společnosti s čistotou na palubě jejich letadel!  V anketě se proto podle informací britského deníku Daily Mail až 8 tisíc lidí tázal, jak hodnotí čistotu v letadlech! Lidé zhodnotili pozitivně kolem dvaačtyřiceti aerolinek. Kdo však v anketě naprosto propadl, byla nízkonákladová letecká společnost Ryanair.

Magazín se proto rozhodl, že vyšle do terénu své „vyšetřovatele“, aby čistotu na palubě letadel aerolinky zhodnotili. Ti zjistili, že čistota na palubě je opravdu špatná. Editor magazínu Rory Boland pro britský deník The Sun dokonce uvedl, že by cestující měli použít ochranný oblek, pokud se rozhodnou se společností letět! Podle vyšetřovatelů byla špinavé okenní parapety, opěrky na hlavu a mastné podnosy na jídlo.

Nejlépe v průzkumu dopadla společnost Air New Zealand pak Singapor Airlines, Emirates a Qatar Airways. Z nízkonákladových společností se na vrcholu umístila společnost Norwegian.