Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 míst, která nesmíte minout, když jedete na dovolenou autem

/
  • (Shutterstock.com)
    25. července 2019 ● 00:00

    Češi milují turistiku a cestování mají v krvi. Proudy nadšených turistů tak každoročně jezdí obdivovat krásy české kotliny, nebo rovnou nasednou do auta a vydají se na příjemnou letní dovolenou do zahraničí. Cestování povlastní ose má mnoho výhod - můžete si cestu rozplánovat tak, jak se vám líbí a navštívit místa, která vás opravdu zajímají. Pokud sháníte inspiraci, které lokality při cestách navštívit, čtěte dále.

  • 1.

    Zlatni rat, Chorvatsko

    Autor: Shutterstock

     

    Zlatni rat, Chorvatsko

    Údajně nejkrásnější a nejoblíbenější pláž celého Jadranu. Pláž plná oblázků má tvar rohu, vybíhajícího z ostrova v délce několika set metrů a svažujícího se prudce do moře. Díky mořským proudům jsou oblázky neustále unášeny a pláž tím získává stále nový tvar - někdy je výběžek zahnutý doprava, jindy zas doleva. Nedaleko pláže se nacházejí zbytky římské villy, které jsou ukryty v malebném borovém lesíku. Jste fanoušky vodních sportů – např. windsurfingu a potápění? Pak nesmíte návštěvu „Zlatého rohu“ vynechat!

    Délka cesty z Prahy: cca 850 km

  • 2.

    Fuschlsee, Rakousko

    Autor: Shutterstock

    Fuschlsee, Rakousko

    Krásná místa pro koupání najdete překvapivě i v sousedním Rakousku. Zvláště pokud jste příznivci aktivní dovolené, pak určitě musíte navštívit rakouské jezero Fuschlsee. Zde si budete moci užít dokonale upravené běžecké tratě, pěší trasy skrz panenskou přírodu, projížďky na veslovém člunu přes celé jezero anebo se nechat zlákat krásně upravenými plážemi a ochladit se v průzračné vodě.

    Délka cesty z Prahy: cca 350 km

  • 3.

    Izola, Slovinsko

    Autor: Shutterstock

    Izola, Slovinsko

    U přístavního městečka Izola se rozprostírá otevřené Jaderské moře, které nabízí příjemné koupání při letních teplotách vody mezi 22 – 26 °C. Pláž volně přechází do borového lesa, který nabízí příjemný chládek. Na své si přijdou i fanoušci cyklistiky – stezky totiž vedou trasou bývalé železnice.

    Délka cesty z Prahy: cca 830 km

  • 4.

    Donja Vala, Chorvatsko

    Autor: Shutterstock

    Dolnja Vala, Chorvatsko

    Další přenádherná chorvatská pláž, kterou najdete přímo na Makarské riviéře. Nabízí příjemné oblázkové pláže, částečně stíněné vzrostlými borovicemi a čisté moře. Díky pozvolnému přístupu do moře je bezpečná i pro malé děti a je tak ideální destinací pro rodinné dovolené.

    Délka cesty z Prahy: cca 920 km

  • 5.

    Palavas les Flots, Francie

    Autor: Shutterstock

    Palavas les Flots, Francie

    A proč jet právě sem? Kromě nádherných písečných pláží můžete navštívit i vinařské oblasti, středověká městečka, antické památky a laguny. Čeká na vás zdolat více kilometrů, ale celou cestu pojedete po dálnici, takže v cíli budete rychle! Ve Francii na vás také čeká výtečná a rozmanitá kuchyně – mořské plody, steaky i zeleninové saláty.

    Délka cesty z Prahy: 1 350 km

     

     



Články odjinud

Dnešní horoskopy