Není na škodu ještě předtím, než někam vyrazíte, si s někým popovídat o tom, jak to tam chodí. Nebo získat tipy na zážitky, které by byla chyba vynechat. A na Holiday World, který je jedním z největších podobných veletrhů ve střední Evropě, si letos kromě dovolenkových stálic můžete poklábosit i se zástupci takových zemí, jako jsou Izrael, Indie, Jihoafrická republika, Thajsko, Čína, Indonésie, Dominikánská republika, Kuba, Mexiko či Srí Lanka. Nebo i méně známých destinací, jako jsou Palestina nebo souostroví Turks a Caicos. A navštívit veletrh má smysl, i když žádnou takovou vzdálenou cestu neplánujete. Prezentují se tu totiž i významné turistické cíle z českých luhů a hájů. Celkem se letos na veletrhu představí 694 vystavovatelů.

1. Můžete dostat slevu

Veletrhu se účastní i zhruba stovka renomovaných cestovních kanceláří a agentur. Od nich můžete nejen získat informace o zemích, které se na veletrhu samostatně neprezentují, ale i výhodně nakoupit. Řada z nich totiž na veletrhu nabízí zájezdy za ceny, které jinde neseženete.

2. Hraje se o zájezdy

Každá vstupenka na veletrh může mít cenu zlata. Stačí, když se zúčastníte soutěže Zájezdy za milion, která se losuje každý den. Vyhrát můžete zájezdy zdarma, ale i slevové kupony pro další turistickou sezonu. Jen loni takto vyhrálo přes 100 návštěvníků veletrhu. Hlavní cenou je letos desetidenní zájezd luxusní výletní lodí, který se losuje v sobotu.

Takto to vypadalo v minulosti na Holiday World
Autor: Holiday World

3. Poznáte cestovatele

Součástí veletrhu je i cestovatelský festival Prima Zoom World Film, který v rámci víkendového programu nabídne přehlídku filmů, autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentace jejich nových dobrodružství, premiér nových filmů a výstav fotografií. A to za účasti slavných cestovatelů. Těšit se můžete na Dana Přibáně, Boba Stupku, Rudu Švaříčka, Lenku Klicperovou a Markétu Kutilovou, Janu a Dana Urbanovi, Mirka Náplavu, Petra Horkého, Vláďu Kroce, Petra Jana Juračku, Ladislava Ziburu a další.

4. Ochutnáte speciality

Cestovat na veletrhu mohou i vaše chuťové pohárky. Souběžně s Holiday World se totiž na Výstavišti koná i veletrh Top Gastro Hotel, kde můžete cestování i ochutnat. Každý den vás čekají degustace a ochutnávky mezinárodních delikates. Návštěvníci mohou své chuťové pohárky připravit např. na šnečí speciality, alsaský slaný koláč či skvělá pesta a chilli omáčky. V rámci doprovodného programu budou před očima návštěvníků vařit Radek Příhonský nebo Mirek Dušek.

Holiday World 2019
Autor: ABF

5. Řemesla a památky

Jednou z letošních novinek je i propojení s veletrhem Památky-Muzea- Řemesla. Ten pod záštitou Ministerstva kultury ČR představí nejzajímavější památkové objekty České republiky včetně církevních památek. Těšit se můžete i na ukázky tradiční řemeslné práce přímo na místě.

Kdy: 21. až 24. února 2019 (pro veřejnost od 22. 2. 14:00)

Kde: Výstaviště Praha-Holešovice

Vstup: na místě 150 Kč, senioři, ZTP a studenti 100 Kč, do 15 let zdarma

Fotogalerie
11 fotografií