Anthony a Rebecca jsou mladý britský pár, který svůj život tráví na cestách, v karavanu. "Oba jsme cestovali dávno předtím, než jsme se potkali, takže nám to přišlo naprosto přirozené,“ odpovídá Rebecca na otázku, jak takto zvládají žít.

Dvojice v poslední době procestovala Francii, Anglii, Wales, Skotsko, Island, Maroko, Španělsko, Portugalsko, Německo, Dánsko a Norsko. Jako další destinaci mají v plánu východní Evropu a pak Ameriku. 

Na otázku, proč zrovna karavan a jak to všechno financují Rebecca odpovídá: "Karavan je skvělý, protože nám umožňuje posouvat se mezi destinacemi a zároveň v něm i spát a žít. Je to náš domov. S tím financováním je to taky jednoduché, prostě si musíte našetřit a cestovat dokud vám na to stačí peníze."

Oba dva se také shodli na to, že i když cestují, nemá to nic společného s dovolenou. Zahrnuje to také každodenní praní, vaření, uklízení, nakupování jídla, doplňování vody do karavanu a vylévání splašek. "Je to skoro stejné, jako bydlení v domě," říká Rebecca.

Oba dva také prozradili, že jejich vášní je fotografování a rádi fotí brzo rána při východu slunce a večer při západu. "Jestli přemýšlíte o cestování jako my, tak vám doporučujeme najít karavan, který uspokojuje všechny vaše potřeby. Nenechte se ale pohltit něčím, co je nesmyslně drahé a absolutně nepotřebné,“ radí zkušení cestovatelé.  

Video: Američan si předělal sanitku na obytňák a vyrazil do světa

Fotogalerie
8 fotografií