Spisovatelka ze Skotska má za sebou vskutku nevšední cestu letadlem. Ze skotského města Glasgow si na řeckou Krétu letěla jako královna. Za její výsadní postavení jediné pasažérky však nemohly žádné horentní sumy, ale pouze nedostatek zájmu o letenky. S koncem sezóny je to běžná praxe. Shoda náhod potom způsobila, že byla Karon na palubě letadla společnosti Jet2 kromě posádky skutečně jediná.

„Při odbavení jsme s personálem letecké společnosti vtipkovali, kolik nás na palubě bude asi tentokrát,“ svěřila se Grieve pro britský list The Daily Mail s tím, že s danou společností už v minulosti letěla. V této roční době pak bylo obvyklé, že pasažérů nebývalo mnoho. „Řekli mi, ať to zkusím uhádnout. Neustále jsem ubírala, a nakonec jsem se dostala k číslu tři, které mi potvrdili,“. Oni další dva lidé se však nakonec neukázali. Za svých 46 liber, tedy v přepočtu asi 1300 Kč, si tak Karon užila nevšední zážitek. 

Pozornost veškerého personálu se soustředila jen na ni. „Než jsme vzletěli, přišla za mnou pilotka a krátce jsme si povykládaly. Palubní personál se ke mně choval rovněž fantasticky, dokonce jsem dostala zdarma jídlo. Bylo to skvělé,“ popsala nadšeně žena. Pilotka jí dokonce několikrát během letu zavolala palubním telefonem a vyprávěla jí, nad kterými zeměmi zrovna letí. 

Žena nemusela ani čekat na své zavazadlo. Při přistání jí ho prý podali rovnou do ruky. „Není neobvyklé, že letadla jsou na konci sezóny prázdnější. Doufáme, že si Karon svůj pobyt na Krétě náramně užije,“ vyjádřila se k události mluvčí letecké společnosti Jet2.

VIDEO: Také tenhle slovenský cestovatel byl jediným pasažérem v letadle.

Video
Video se připravuje ...

Slovenský cestovatel byl jediným cestujícím v letadle YouTube

Fotogalerie
55 fotografií