Pohřební ústav v Jacksonville založil roku 1856 podnikatel Calvin Oak, který se na slunnou Floridu přestěhoval z Vermontu kvůli tuberkulóze. Byznysmen doufal, že mu teplejší klima prodlouží život a skutečně se tak stalo. Calvin Oak žil dalších 30 let a během té doby se vypracoval na jednoho z nejúspěšnějších mužů v oblasti. Mimo ústavu vlastnil třeba i továrnu na zbraně a klenotnictví.

Pohřební ústav Calvin Oak otevřel se svým synem Byronem. Tehdy tu přišel smuteční obřad na pouhých šest dolarů, což dokazují knihy, které se tu dochovaly dodnes. Během let ústav několikrát změnil majitele, až ho v 90. letech převzala pohřební služba Peeples Family Funeral Home. Ta v roce 2013 přestěhovala svou provozovnu do nové budovy a tuhle nechala napospas osudu. A to včetně zachovalého pohřebního vozu.

Během čtyř let se na ústavu značně podepsal zub času. Propadlá střecha a loupající se stěny tu vykouzlily téměř hororovou atmosféru, která teď přitahuje zvědavce posedlé opuštěnými místy. Jedním z nich je i fotograf vystupující pod spravující stránky Abandoned Southeast (Opuštěný jihovýchod), který vnikl dovnitř a nafotil úchvatné snímky. Uvnitř narazil mimo jiné i na zpopelněné ostatky tří žen z 50. let, které si patrně nikdo nikdy nevyzvedl. Na jeho snímky se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
35 fotografií