Toto nařízení Evropské unie už platí několik let, přesto většina cestujících svůj nárok na náhradu vzniklých problémů stále ještě neuplatňuje. Ať už proto, že o této možnosti neví, nebo se prostě nechá odradit problémy, které při vymáhání kompenzací očekává. Není se čemu divit, letecké společnosti dělají všechno proto, aby nemusely platit ani cent a jejich výmluvy neberou konce.

Loni vymohly Náhrady.cz českým pasažérům 11 milionů korun

Se zvýšeným leteckým provozem v době dovolených se snadno stane, že lety naberou zpoždění. Stačí problém na jednom letišti, a ty se pak řetězí na dalších. Není divu, vždyť na pražském letišti Václava Havla loni jenom v červnu odstartovalo 12 471 letadel. Jak to potom vypadá třeba v Amsterodamu, Curychu, Mnichově a na jiných obřích terminálech, si dovedete určitě představit. Cestující tu čekáním na zpožděné lety stráví tisíce a tisíce hodin. O náhradu si ale požádalo v roce 2013 jen kolem 20 % z nich. Leteckým společnostem tak ti ostatní „darovali“ stovky milionů korun…

Zpoždění letu narůstá? Chtějte kompenzaci!
Autor: nahrady.cz

„Situace se ale přece jen zlepšuje,“ tvrdí Ivo Brokeš, ředitel společnosti Náhrady.cz, která pomáhá cestujícím kompenzace vymáhat. Zatímco v období od června do září roku 2012  přijali od 50 do 150 žádostí měsíčně, o rok později to již bylo 460 až 500 žádostí. „Loni jsme v letní letecké sezóně přijali1470 žádostí a cestující získali prostřednictvím naší společnosti Náhrady.cz celkem přes 11 miliónů korun,“ podotýká.

Není důvod darovat leteckým dopravcům peníze, které vám patří!

Pokud se vám stane, že váš let se zpozdil o více, než tři hodiny, pak neváhejte uplatnit u dopravce svůj nárok na kompenzaci. Je to velmi jednoduché: Otevřete si na internetu stránky společnosti Náhrady.cz, vyplníte jednoduchý formulář a téměř obratem se dozvíte, zda máte na peníze nárok. Pokud ano, dál se nemusíte o nic starat, odborníci udělají všechno za vás a vy už jenom počkáte na chvíli, kdy vám „přistane“ na kontě příslušná částka. Za tu si budete moci dokonce pořídit další dovolenou!