Česká republika

čr vlajka
Autor: archiv
Jestli jste časově vytížení, ale přesto byste si chtěli dopřát relax, můžete se vydat do lázní v tuzemsku, kde budete autem za pár hodin. A že jich tu je hodně! Záleží jen na vás, kterým dáte přednost. Zakoupit si tu můžete buď předem připravené balíčky, nebo si nechat sestavit program přímo na tělo. Vzít s sebou můžete celou rodinu, zatímco si s partnerem budete vychutnávat příjemnou masáž, děti se můžou mezitím vycachtat v bazénech.

Pohoda v Luhačovicích

V lázních Luhačovice si můžete vybrat z celé škály welness pobytů, při kterých si odpočinete a načerpáte nové síly. Vydat se tam můžete i na prodloužený víkend a dopřát si tradiční procedury jako uhličité koupele v přírodní léčivé minerální vodě, hydromasážní a perličkové koupele, rašelinové obklady, léčebné masáže a drenáže, tělové zábaly, peelingy a beauty služby ve výhodných wellness balíčkách.

Parky v Mariánkách

Mariánské lázně jsou druhé největší české lázně. Jejich chloubou a charakteristickým znakem jsou kromě mnoha léčivých minerálních pramenů také překrásné parky. Významnou architektonickou památkou je pseudobarokní litinová kolonáda z roku 1889, kde je jímán Křížův, Karolinin a Rudolfův pramen. Před kolonádou stojí Zpívající fontána, která je jednou z nejoblíbenějších turistických atrakcí města. Dalšími známými prameny jsou Ferdinandův, Lesní a Ambrožův. V Mariánských Lázních se pomocí těchto přírodních léčivých zdrojů a výborných klimatických podmínek léčila řada známých osobností jako např. J.W. Goethe, N.V. Gogol nebo F. Chopin.

Léčivá voda v Jeseníkách

Priezznitzovy léčebné lázně jsou nejstarší vodoléčebné lázně na světě. Vincenz Priessnitz léčil člověka v souladu se zákony přírody a navracel mu ztracené zdraví. Prožijte víkend v místech, kde voda léčí a uzdravuje.Na výběr máte z romantických nebo seniorských pobytů, zkrášlujích pobytů pro ženy nebo si tu můžete dopřát welness víkend pro regeneraci těla i ducha.

Slovensko

1286139:gallery:true:trueNabízí na 40 termálních koupališť a akvaparků vhodných jak pro léčebné pobyty, tak i pro zábavu a potěšení z koupání.

Masáže v Piešťanech

Lázně Piešťany už 200 let léčí revmatismus a onemocnění pohybového aparátu. K přírodním léčivým faktorům Piešťan patří termální minerální voda a sirné bahno.  V lázeňském městečku najdete téměř na každém rohu nabídku uvolňujících i zdravotních masáží za přijatelné ceny. Díky své poloze mají Piešťany ideální podmínky pro turistiku nebo cykloturistiku.

Lázně dokáží divy - třeba i obnovit cestu k partnerovi...
Autor: profimedia.cz

Koupání v Bešeňové

Termální voda z Bešeňové má blahodárné účinky na organismus, především na pohybové ústrojí, urologické a ženské problémy, má ale také kosmetické účinky. Návštěvníkům je k dispozici 8 venkovních bazénů s geotermální vodou, teploty dosahují příjemných 26 – 39 °C. Najdete tu vitální svět na posílení imunitního systému s inhalacemi, římskou koupelí, saunou nebo relax centrum, kde vám kvalifikovaní terapeuté nabídnou masáže. Využít můžete světelné terapie, solária, fitness, aerobik nebo také hernu či odpočívarnu.

Proč si vybrat lázně na Slovensku

* V termálním parku Bešeňová můžete odpočívat v horké vodě, i když venku zrovna mrzne.

* Ubytování seženete u našich sousedů za velmi příznivé ceny.

* Piešťany jsou lázeňské město, kam se sjíždí turisté z celé Evropy. Jestli máte rádi společenský život, nudit se tam rozhodně nebudete.


Rakousko

1286136:gallery:true:trueLázeňská střediska jsou rozmístěna téměř po celém Rakousku. Načerpat síly lze v srdci Alp, v panenské přírodě, útulném sklípku nebo ve víru velkoměsta. „Každý si může vybrat podle druhů procedur. K dispozici jsou jednodenní zážitkové programy pro celou rodinu, víkendové relaxační balíčky či detoxikační lázeňské pobyty. Je ale samozřejmě možné nechat si sestavit lázeňský program přímo na míru,“ říká Dagmar Dvořáková ze společnosti Mediterra.

Kamptal: místo pro ženy

Středisko La Pura women´s health resort se nachází v dolnorakouském údolí Kamptal. Je místem výhradně se zaměřujícím na ženy, jejich zdraví a duševní pohodu. Lázeňská koncepce La Pura se specializuje na léčbu diabetu, obezity, poruchy spánku a alergie. Na příjemnou večeři či kávu v mužské společnosti si dámy mohou zajít pouze do místní restaurace či lobby. Jinak je mužům do La Pura vstup zcela zakázán.

Karibská laguna na severu

Lázeňský resort Therme Geinberg najdete v severní části Rakouska v oblasti vyhledávané pro její degustační sklípky z vinařské oblasti Innviertel. Lázně jsou rozděleny do 3 vodních částí – termální, chladné a slané. Návštěvníci mají k dispozici mimo vnitřních a vnějších bazénů ještě kaskádovité bazény, 11 různých druhů saun a Karibskou lagunu s bazénem. Centrum vitalizace nabízí nejrůznější programy, jako například Anti-Aging pro krásu, tělo a zdraví či lékařskou kosmetiku.

Sauny i sjezdovky v Ramsau

Alpský hotel Matschener ležící v lokalitě Ramsau am Dachstein je tím pravým místem pro wellness dovolenou. Kromě sportovního a dětského bazénu tu lze po lyžování relaxovat v aroma a finské sauně, parní lázni nebo whirpoolce. Připraveno je tu také solárium, relaxárium a možnost zajít si na masáž. Ramsaum am Dachstein leží v pohoří Dachstein Tauern a patří k pěti nejvyhlášenějším lyařským oblastí Rakouska. Čeká tu na vás 200 km sjezdovek a skvěle upravené běžecké tratě.

Maďarsko

1286133:gallery:true:trueMaďarské lázně patří mezi českými turisty k nejoblíbenějším. Relativně krátká vzdálenost, kterou ujedete autem za pár hodin, kvalitní služby a příjemné prostředí v kombinaci se spoustou možností k příjemným procházkám jsou ta největší lákadla. Přidejme spoustu lázeňských center a oblastí i výbornou místní kuchyni a dobrá vína a rázem je jasné, proč Maďarsko láká tolik lidí k opakovaným návštěvám.

Termální voda v Budapešti

Luxusní hotelový komplex s wellness centrem a lázeňským resortem Danubius Health Spa Resort & Grand Hotel **** nabízí koupání a léčebné procedury v termální vodě z přírodních pramenů objevených na konci 19. století. Vybudován byl jen 1 km od centra Budapešti na Markétině ostrově, obklopený zelení parků, které tvoří přírodní rezervaci. Podzemní chodbou je hotel propojen s lázeňským resortem. Najdete v něm vnitřní a venkovní bazény, termální koupele, sauny, vířivku, parní kabiny , ale i fitness centrum.

Léčivé jezero v Héviz

Lázně Hévíz jsou jedny z nejnavštěvovanějších lázní v Maďarsku. Město Hévíz je zajímavé především díky unikátnímu léčivému jezeru. Jde o největší teplovodní jezero s rašelinovým dnem na světě. Voda v jezeře dosahuje teploty až 35 °C a dokonce ani v zimních měsících neklesne pod 22 °C. Jen pár kilometrů od Hévízu se nachází známe jezero Balaton.Termální voda jezera se doporučuje především pro léčbu pohybového aparátu.

Tokajské víno

Obec Tarcal zmiňovaný i jako brána do Tokaje leží na jižním okraji pohoří Zemplén, v krásném přírodním prostředí. Tarcal leží v srdci vinařského regionu Tokaj-Hegyalja a je tím pravým místem pro milovníky dobrého vína. Tokaj je malé mestečko, které je proslavené výrobou světoznámeho tokajského vína. Vinice a město Tokaj jsou od roku 2002 zapsány na Světového dědictví UNESCO. V místních lázních si dokonale odpočinete a načerpáte ztracenou energii.

Fotogalerie
1 fotografie