Šetříte na vánoční dárky a zatím se to moc nedaří? Pak je třeba sáhnout po tom nejlevnějším, co se právě nabízí, a to jsou kratší pobyty v Česku nebo co by kamenem dohodil od našich hranic. „Listopad už obvykle nenabízí hezké počasí, proto pohodu hledejte v kvalitních wellness hotelích,“ doporučuje Libor Šugárek z CK Vítkovice tours.
Hezký prodloužený víkend v bublinkách si v takovém hotelu uděláte už za cenu okolo 3500 Kč za osobu. A kam se vydat? „Třeba nejznámější maďarské termální lázně Hevíz vzdálené jen 6 km od Balatonu nabízí světovou senzaci - přírodní termální jezero o ploše 47 500 m2, které je největším léčivým jezerem svého druhu na světě,“ říká Tomáš Brejcha z CK Čedok.

Tipy cestovních kanceláří do 5000 Kč:

CK Destinace Hotel Počet nocí Strava Cena
Čedok Maďarsko–Hévíz Palace**** 2 polopenze 3590 Kč
Vítkovice Tours ČR-Luhačovice Wellness hotel Pohoda**** 4 polopenze 3 770 Kč
Čedok ČR- Špindlerův Mlýn Clarion**** 5 polopenze 3890 Kč
Čedok Slovensko-Sliač Kaskády 2 snídaně 4390 Kč
*Pozn: všechyn zájezdy jsou uskutečňovány vlastní dopravou

Nejlevnější moře je v Egyptě

Hledáte týdenní relax v u moře za příznivou cenu? Pak je pro vás Egypt jasná volba. Ohřát se u Rudého moře vás nebude stát víc než v létě. V nabídkách cestovek je právě teď už za cenu okolo 12 000 Kč.

„Toto období je ideální. Rudé moře má kolem 28 stupňů Celsia, a zaručuje tak příjemné koupání i šnorchlování. Lépe si lze užít i fakultativní výlety nebo například golf,“ říká Stanislav Zíma, marketingový ředitel CK Exim tours. Mimo sezonu tady totiž panuje příjemné počasí. „Výhodou je, že mimo hlavní sezonu nejsou střediska tak plná a ceny jsou nižší než v hlavní sezoně,“ vyzdvihuje Jan Osúch z CK Fischer.

Tipy cestovních kanceláří do 20 000 Kč:

CK Destinace Hotel Počet nocí Strava Cena
CK Fischer Egypt-Hurghada Aladdin Beach Resort**** 7 all inclusive 11 990 Kč
 Exim tours  Egypt-Hurghada  Prima Life Makadi Resort & Spa*****  10  extra all inclusive  17 990 Kč
Pozn.: všechny zájezdy jsou uskutečňovány letecky

Exotika: Mauricius, Dominikána nebo Mexiko

Plánujete dovolenou v exotice? Pak vám listopad nabízí hned několik míst, kam se vypravit a zajistit si relax na pláži za poměrně příznivou cenu. Zkuste třeba destinace u Karibiku jako Kubu, Dominikánskou republiku nebo Mexico. Počítejte však s náklady okolo 30 tisíc korun.

„Právě o Mexiko je nyní mezi cestovateli opravdu velký zájem. Je to totiž země, která nabízí jak skvělé koupání v Karibském moři, tak se může pyšnit opravdu zajímavou historií a pozoruhodnými památkami,“ říká Stanislav Zíma, marketingový ředitel CK Exim tours. V letošní zimní sezoně je velký favorit také ostrov Mauricius.

„Díky pravidelným linkám Emirates je možné letět kdykoliv a z Prahy, pouze s přestupem v Dubaji. Cena není výrazně rozdílná od ostatních, častějších zimních destinací,“ vysvětluje Lenka Stehlíková z ITS Billa Travel.

Tipy cestovních kanceláří do 35 000 Kč:

CK Destinace Hotel Počet nocí Strava Cena
ITS Billa Travel Mauricius Blue lagoon*** 7 all inclusice 32 777 Kč
Exim tours Dominikánská republika Casa Marina Beach & Reef **** 11 all inclusive 28 990 Kč
Exim tours Mexiko Oasis Palm**** 11 all inclusive 30 590 Kč
Pozn.: všechny zájezdy jsou uskutečňovány letecky