Chcete si vyrazit do Egypta na »adrenalinovou dovolenou« a doufáte, že kvůli nepokojům usmlouváte pořádnou slevu? Ani náhodou! Blesk to vyzkoušel a obvolal několik cestovních kanceláří s poptávkou po levném zájezdu do Egypta v nejbližších dnech.

V Egyptě se nic ndeděje?

Většina oslovených cestovek na slevu »neslyšela« a někteří prodejci dokonce tvrdili, že se vlastně nic neděje. „Je úplně jedno, jestli pojedete do Hurghady nebo Sharm El Sheikhu. Nic se tam neděje, je to jen otázka Káhiry. Je ale samozřejmě možné, že cena ještě před odletem půjde díky nepokojům dolů,“ řekla pracovnice CK Ancora v Šumperku.

„Nejbližší odlet máme volný z Prahy 12. února za 11 990 Kč. Sleva kvůli nepokojům už není možná, protože je to last minute zájezd,“ tvrdili v brněnské cestovce Shenkos. Jiné cestovky už byly zjevně informovanější. Doporučily s dovolenou raději vyčkat. „Volná místa ještě jsou, ale doporučuji raději počkat do půlky února, jak se to vyvine. I když Hurghada je poměrně klidná,“ řekli například v Kontiki ve Vysokém Mýtu.

Jak už jsme informovali, jsou zde však cestovky, které dovolené ruší, nebo odkládají. Například CK Alexandria se rozhodla pro odložení s náhradou maximálně k 30. dubnu.

Slevy tedy nečekejte. Je jen na vás, jestli vyrazíte do víru revoluce. V letoviscích je podle některých českých cestovek stále bezpečno, ale vývoj revoluce může každým dnem nabrat nový spád.

Fotogalerie
10 fotografií