Adriana Karembeu Sklenaříková (38)

Čtyři roční období za týden

510361:gallery:true:true

Slavná modelka absolvuje každý rok stejný cyklus cest. Vánoční svátky tráví s manželem Christianem a jejím manažerem Mirem Šimoničem ve Vídni, odkud se přesunují do Banské Bystrice. Následně manželský pár vyráží do Nové Kaledonie, odkud pochází modelčin partner. „Adriana je tak zvyklá vystřídat čtyři roční období během jednoho týdne,“ komentuje to její manažer.

Dara Rolins (37)

Ze zimy do zimy?

510360:gallery:true:true

Prvního ledna odletěla s dcerou Laurou, manažerkou Evou a její dcerou Charlottou na měsíční dámskou jízdu na Floridu. „Nezvykle zimní počasí na Miami nás zaskočilo. Kupovaly jsme teplé boty, svetry, čepice i peřiny,“ popisuje zpěvačka úvod pobytu za velkou louží. Před americkou zimou na týden utekly do L. A. „Ubytovaly jsme se u kamarádky ve čtvrti, kde bydlí jedna celebrita vedle druhé. Pár jsme jich viděly.“ Do Miami se vrátily, až když slunce začalo vydatně svítit. „Holčičky dělaly bábovičky, sbíraly mušle a skákaly ve vlnách. Měly jsme se opravdu krásně,“ popisuje Dara Rolins.

Simona Krainová (36)

Na největší lodi světa

510362:gallery:true:true

Za teplem vyráží slavná modelka pravidelně – na konci roku si tepla užila na největší lodi světa Oasis of the Seas. Na cestu luxusní lodí s sebou vzala starší sestru Yvetu, pro kterou to byl dárek ke 42. narozeninám. Na lodi měly k dispozici fitness centra, masáže, lázně, bazény, ale také kasino, diskotéky i bary, samozřejmostí byly kavárny a restaurace. Zkrátka spousta atrakcí, které dovedou zpříjemnit dovolenou. Simona s Yvetou na moři jen o vlásek unikly nebezpečnému tornádu: „Moc příjemné to nebylo, ale naštěstí se živel přímo k nám nedostal“, komentovala okamžiky plné strachu po svém návratu Simona.

Lucie Křížková (25)

Koledy pod palmou

510364:gallery:true:true

S manželem jachtařem Davidem Křížkem (37) se Lucie vypravila na Havaj. Nepovalovali se na pláži, ale prožili čtrnáct dní plých adrenalinu. „Pronajali jsme si dodávku, kterou jsme zaplnili půjčeným vybavením na windsurfing a potápění.“ Bydleli v domě mistra světa ve windsurfingu Matta Pritcharda, který se jeden den věnoval Lucii a učil ji správnou techniku surfování. Na havajském ostrově Maui prožila misska i Štědrý den. „Zpívání koled v neoprenech pod palmou u moře byl velký, nezapomenutelný úlet,“ přiznává.

Romana Pavelková

Na Orinoku mezi piraňami

510363:gallery:true:true

Blonďatá silikonová kráska miluje zimu na horách, ale ve městě na ni zima působí depresivně. Proto ráda vyráží za sluníčkem, kde se nabíjí novou energií. „Nedávno jsem se vrátila z Venezuely, kde jsem navštívila národní park Canaima. Tam jsem obdivovala nejvyšší vodopád světa Salt Angel. Projela jsem část řeky Orinoko, na které jsem byla ubytovaná v dřevěné chýši ve vesnici indiánů kmene Warao. Byla jsem i svědkem napadení jednoho muže dravými rybami, naštěstí ho z vody vytáhli dříve, než ho stačily piraně zabít. Asi měsíc před tím jsem byla na dovolené v Dominikánské republice, ale tam to nebylo tak akční. Jen jsem se opalovala u moře, četla knížky a popíjela piňakoládu z kokosu.“

Fotogalerie
1 fotografie