Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dubajské hity příštího roku: 12 důvodů, proč sem zavítat!

/
  • Pláž Black Palace s výhledem na Burj Al Arab
    21. prosince 2021 ● 13:33

    Dubaj je domovem rekordních atrakcí, fascinujících hotelů – luxusních i dostupných a autentických zážitků. Doslova ohromí návštěvníky svou bezkonkurenční nabídkou zábavy, kuchyní z celého světa a možností trávení volného času. Proto jestli váháte, kam v příštím roce vyrazit, rádi si užíváte služby na úrovni, bavíte se a zkoušíte různorodou gastronomii, je Dubaj přesně to pravé místo!

  • 1.

    Vydejte se branou do světa zázraků

    Dlouho očekávaná výstava Expo 2020 Dubaj spojuje na jednom místě celý svět. Sbližuje lidi, komunity i národy. Přelomový ročník světové výstavy, který byl otevřen v říjnu 2021, se snaží stavět mosty a inspirovat k činům. Expo je plné strhujících zážitků a neuvěřitelných živých vystoupení. Zve všechny k cestování po světových kulturách a kuchyních na jednom místě. Nezapomnělo se ani děti, pro které je připravena speciální zóna s vodopádem.

    Expo 2020 Dubaj
    Autor: Dubai Tourism

  • 2.

    Ochutnejte dekadentní degustační menu od oceňovaných šéfkuchařů s michelinskou hvězdou.

    Restaurace Jubilee Gastronomy je nový gastronomický koncept exkluzivně připravený pro Expo 2020 Dubaj, který postupně přivítá výběr šéfkuchařů z restaurací oceněných michelinskou hvězdou a podniků uvedených v žebříčku "50 nejlepších restaurací světa". Nabídne mimořádně luxusní zážitky, které zahrnují devítichodová degustační menu šéfkuchařů, autogramiády i příležitosti k fotografování s kulinářskými světovými celebritami jako jsou Jitin Joshi, Antonia Klugmann nebo Mikael Svensson.

    Video
    Video se připravuje ...

    Blesk Podcast: V české hospodě na EXPU je vždy natřískáno, říká organizátorka Jiří Marek

  • 3.

    Nahlédněte do domova budoucích inovací

    Muzeum, které ukazuje dubajskou vizi budoucnosti, představí novou éru zábavného vzdělávání. Kombinuje prvky výstavy, divadla a tematických atrakcí. Muzeum budoucnosti, které již bylo časopisem National Geographic zvoleno jedním z nejkrásnějších muzeí na světě, navrhl místní architekt Shaun Killa. Arabská kaligrafie, která pokrývá celou skleněnou plochu budovy je vytvořena z veršů poezie napsaných šejkem Mohammedem Bin Rashidem Al Maktoumem.

    Muzeum budoucnosti
    Autor: Dubai Tourism

  • 4.

    Inspirujte se světovými umělci v Art Dubai

    Od 10. do 12. března 2022 proběhne 15. ročník veletrhu Art Dubai. Veletrh představuje největší výběr umění v celém regionu a je jednou z největších událostí ve společenském kalendáři města zaměřených na design. Art Dubai si udržuje své jedinečné postavení nejmezinárodnějšího veletrhu umění, který sdružuje různorodé komunity z celého světa.

    Art Dubai
    Autor: Dubai Tourism

  • 5.

    Prožijte svatý měsíc ramadán

    Od 2. dubna do 1. května 2022 (předběžně, v závislosti na pozorování Měsíce)

    Skutečně výjimečné období pro návštěvu Dubaje nastává během Ramadánu, nejsvětějšího měsíce v roce pro muslimy na celém světě; je to čas pro rozjímání. Během ramadánu je tempo dne klidnější. Muslimové dodržují každodenní půst, ducha klidu a vnímají sebe sama - po západu slunce však město ožívá množstvím nákupních, uměleckých a kulturních akcí, které se konají po celý měsíc.  Návštěvníci se mohou o ramadánu dozvědět více při návštěvě Centra šejka Mohameda pro kulturní porozumění (SMCCU), které se nachází v historické čtvrti Al Fahidi, nebo se mohou zúčastnit speciální prohlídky mešity Jumeirah.  Nezapomeňte také na Iftar, večerní jídlo, kterým muslimové ukončují svůj půst.

    Ramadán
    Autor: Dubai Tourism

  • 6.

    Užijte si ráj pro shopaholiky

    27. ročník Dubajského nákupního festivalu (DSF) se koná od 15. prosince 2021 do 29. ledna 2022 a nabízí po celém městě více než šest týdnů rodinné zábavy, živých koncertů, jedinečných trhů, uměleckých instalací a pódiových show. Navíc skvělé výprodeje, nepřehlédnutelné propagační akce a šance vyhrát ceny, které vám změní život. Návštěva Dubaje během DSF je ideální pro ty, kteří si chtějí užít terapii nakupováním a vzrušující akce, stejně jako velmi příznivé počasí, a bude pro ně skvělým začátkem nového roku.

    Dubajský nákupní festival
    Autor: Dubai Tourism

  • 7.

    Nakupování na tradičních dubajských trzích

    Tradiční dubajské trhy, zvané souky, jsou dodnes důležitou součástí každodenního života. Procházka jedním z nich vám odhalí pravou podstatu dubajské tradice nakupování. Mezi nejznámější patří trh se zlatem, textilní souk - rušný prostor s rolemi látek, jemným hedvábím a bavlnou, kde nejsou pevně dané ceny nebo souk s kořením, který nabízí bouři smyslů svými živými barvami a vůněmi toho nejcennějšího koření světa.

    Textilní souk
    Autor: Dubai Tourism

  • 8.

    Dopřejte festival jídla svým chuťovým pohárkům

    Od 3. do 19. března pozve návštěvníky k ochutnávce nejpoutavějších gurmánských zážitků v regionu další ročník dubajského Food Festivalu. Tato zážitková akce představí rozmanitou dubajskou gastronomickou scénu všech cenových úrovní, včetně nabídky kurzů vaření s místními šéfkuchaři a fantastických jídel.

    Milovníci jídla mohou využít řízené ochutnávky výjimečných pokrmů a dozvědět se více o některých méně známých, přesto velmi zajímavých restauracích ve městě.

    Dubai Food Festival
    Autor: Dubai Tourism

  • 9.

    Ochutnejte emirátskou kuchyni

    Kdo se chce seznámit s místní kulturou, měl by ochutnat autentické emirátské jídlo v Centru šejka Mohammeda pro kulturní porozumění (SMCCU) nebo si v restauraci Logma dopřát sladký Luqaimat (smažené knedlíčky z těsta namočené v lepkavém datlovém sirupu). Se společností Frying Pan Adventures můžete podniknout kulinářské výlety po celém městě a ti, kdo hledají tradiční arabské jídlo pod širým nebem mohou zamířit do Al Fanaru.

    Al Fanar
    Autor: Dubai Tourism

  • 10.

    Golfové legendy na turnaji Slync.io Dubai Desert Classic

    Od 27. do 30. ledna 2022 se fanoušci golfu dočkají, protože nejlepší světoví hráči - včetně těch z top 10 - přiletí do Dubaje na turnaj Slync.io Dubai Desert Classic, který se bude konat na hřišti Emirates Golf Club. Od letošního roku se turnaj stane součástí Rolex Series, prémiové kategorie turnajů European Tour, s dotací 8 milionů USD. Mezi předchozími vítězi jsou Ernie Els, Tiger Woods a Rory McIlroy. A tak, až se hráči vydají na hřiště v rámci jubilejní 50. sezóny European Tour, mohou návštěvníci očekávat napínavé sportovní klání.

    Dubai Creek Golf and Yacht Club
    Autor: Dubai Tourism

  • 11.

    Nová dostihová sezóna pro opravdové milovníky

    Dubai World Cup je jedním z nejlépe dotovaných dostihů a 26. března 2022 se v něm utkají nejlepší koně světa o hlavní cenu 12 milionů dolarů. Na Dubajský světový pohár se příjde podívat dubajská smetánka i mezinárodní celebrity a zatímco se budou koně prohánět po dráze, předvedou to nejlepší od módních návrhářů z blízkého i vzdáleného okolí ve vytříbeném stylu.

    Dubai World Cup
    Autor: Dubai Tourism

  • 12.

    Výlet do hor

    Chladnější klima horského městečka a dechberoucí scenérie lákají návštěvníky k nezapomenutelnému úniku z hlučného velkoměsta na průzkum hor, vysychajících řek a užívání rozmanitých zážitků. Přitom leží jen necelé dvě hodiny jízdy autem od pulzujícího centra Dubaje.

    Největším lákadlem pro dobrodruhy a milovníky přírody je centrum Hatta Wadi Hub, které návštěvníkům zprostředkovává rozmanité sportovní aktivity, například jízdu na horském kole nebo motokárách, lukostřelbu, zážitkové horolezectví, pěší turistiku, projížďky na kajaku a dokonce i lidské katapulty a různé lanové skluzy. Součástí centra je i speciální centrum zorbingu pro dospělé i děti.

    Hatta Wadi Hub
    Autor: Dubai Tourism
    Fotogalerie
    28 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy