Dubrovník 

Tomuto úchvatnému městu se přezdívá Perla Jadranu, a to zcela oprávněně. Leží na pobřeží moře a za pár minut si dokáže získat srdce každého návštěvníka. Možná za to mohou krásná úpatí vápencových hor, možná nekonečná pěší zóna, možná mohutné hradby, kterými je město obehnáno. Pokud patříte mezi romantické duše, navštivte zdejší pevnost Minčeta, nabízí kouzelný výhled. Není náhodou, že se zde natáčela spousta scén ze seriálu Hra o trůny. Dubrovník v tomto populární seriálu představuje Královo přístaviště.

Plitvická jezera

Tyrkysová jezera, vodopády, spousta stromů, skály… Přesně tak nějak vypadají Plitvická jezera, místo, které vám bude připomínat ráj na zemi. Jedná se velmi známý chorvatský park a někteří lidé dokonce tvrdí, že je to to jedno z nejkrásnějších míst, které můžete v Evropě navštívit. Když jednou Plitvická jezera navštívíte, už nikdy je nedostanete ze své mysli. Čeká tu na vás 16 kaskádovitých jezer, několik turistický okruhů, 1 200 druhů rostlin (pozor mezi nimi jsou i masožravé druhy), přibližně 160 druhů ptáků a podobně. Dávejte si ale pozor, ať někam nespadnete a nezraníte se. Pokud byste neměli sjednané cestovní pojištění do Chorvatska, mohla by vás dovolená vyjít pěkně draho.

Záhřeb

Až vás přestane bavit povalování na pláži a koupání v moři, vydejte do vnitrozemí. Přesněji tedy na sever do města Zagreb (Záhřeb) - hlavního města Chorvatska.

Uvidíte zde spoustu zajímavých míst: 

  • Bývalý dům a ateliér slavného sochaře Ivana Meštroviće
  • Kostel sv. Marka, který ve svých útrobách skrývá nádherné sochy
  • Parky s názvem „Zelená podkova“ - v parcích se skrývají zajímavé budovy z přelomu 19. a 20. století
  • Park Maksimir
  • Botanická zahrada 
  • Muzeum Mimara  - zaměřuje se na hodnotné umělecké předměty

Jestli vás po nějaké době přepadne chuť z města uniknout, můžete vyjet lanovkou na vrchol hory Medvednica, kde doporučujeme povečeřet ve sklepní restauraci. 

Na co byste neměli zapomenout

Před samotnou cestou si nezapomeňte rozměnit peníze, zkontrolovat platnost průkazu totožnosti a uzavřít cestovní pojištění. Jestli jste se domnívali, že cestovní pojištění do Chorvatska nepotřebujete, jste na omylu. Cestovní pojištění do zahraničí byste si měli uzavřít pokaždé, když vytáhnete paty z České republiky. Nikdy nevíte, jaké nesnáze vás potkají. Nejlevnější cestovní pojištění online získáte za pár minut díky stránce Srovnejto.cz. Přejeme vám pohodovou dovolenou.