Mořská sůl byla od nepaměti zdrojem blahobytu pátého největšího ostrova na Jadranu. Získávala se z mělkých jezer (salin), která jsou dnes již spíše turistickou atrakcí. Ve městě Pag je v někdejším skladišti soli Ferdinand z roku 1629 otevřeno Muzeum soli.
Dnes ostrov zajišťuje dvě třetiny chorvatské produkce soli (přes 1000 tun ročně), získává se zahříváním mořské vody a jejím odpařováním.
Ovce a sýr
Počáteční dojem, že ostrov tvoří jen zbrázděný šedobílý kamenitý kras, se mění při pohledu na zelené plochy na jiho- a severozápadě Pagu. Právě díky pastvinám existuje i druhý poklad této části Chorvatska: vyhlášený ovčí sýr Paški.
Vyrábí se z místního ovčího mléka a jeho lahodnost prý souvisí s usazováním soli na zdejší vegetaci spásané ovcemi. Ke zvláštní výrazné chuti mléka, ale také jehněčího přispívá i to, že ovce požírají také divoce rostoucí aromatické byliny.
Pláže
Přestože většina ostrova působí nehostinně, pláže, které nabízí, jsou skvělé. Zejména ty ukryté v nesčetných zátokách a zálivech, kam je přístup možný jen na loďkách. Najdete tady také pěkné písečné pláže, které jsou jinak v Chorvatsku dost vzácné.