Rozhledna Velká Deštná

Fantastický výhled nejen na Orlické hory, ale i do dalekého okolí je přímo z tamního nejvyššího vrcholu Velká Deštná (1116 m n. m.), dříve zvaného Sedmihradská hora. Zde od konce 19. století stála dřevěná vyhlídka, kterou rozmetala bouře a vichr.

Na počest 60. narozenin místního hajného vystavěli skauti roku 1992 ze čtyř otesaných kmenů vyhlídku ve tvaru pyramidy. Ani ta ale nevydržela. Přes veškeré snahy o rekonstrukci musela být roku 2010 stržena.

Na jejím místě byla v říjnu 2019 slavnostně otevřena ocelová rozhledna obložená dřevem, která je vysoká 19 metrů. Dohlédnete z ní až polské Stolové a Bystřické hory, na Kralický Sněžník, Krkonoše a Ještěd. Klub přátele rozhleden ji ve své anketě vyhlásil nejkrásnější stavbou svého druhu roku 2019.

K rozhledně dojdete po zelené turistické značce od parkoviště v Luisině údolí. Z Opačné strany pak lze vyrazit po červené od Šerlichu na česko-polských hranicích po červené turistické značce.

Rozhledna Feistův kopec

Novou rozhlednu pak turisté najdou na Feistově kopci nad Olešnicí v Orlických horách. Ta vyrostla teprve v roce 2020 pouhých 200 metrů od státní hranice.

Z jejího vrcholu se návštěvníkům nabízí výhledy na Orlické hory, Náchodsko nebo na Stolové hory v Polsku. K rozhledně vede zelená turistická značka přímo z Olešnice.

Rozhledna Anna

Na Anenském vrchu nad Rokytnicí v Orlických horách se tyčí rozhledna Anna. Ta na místě stojí od roku 2010. Stojí navíc mezi pěchotními sruby Arnošt a Anna, které byly součástí československého pohraničního opevnění. 

Vrchol rozhledny nabízí výhled na Orlické hory i Králický sněžník. V okolí je zároveň řada zachovalých objektů pohraničního opevnění. Ty je možné si prohlédnout především, pokud lidé vyrazí po červené turistické zbačce z Horní Rokytnice, která vede kolem tvrze Hanička.