Na lyže do Beskyd - Ostravice, Malenovice, Opálená

V Beskydech, v okolí města Frýdlant nad Ostravicí, se nachází řada malých ski-areálů. Ty mnohdy nabízí třeba jen jednu sjezdovku. Ceny jsou v nich ale přijatelné, kapacity dostatečné a zimu si v nich rozhodně užijete. Vyražte tedy na lyže třeba do střediska Skalka ve vesnici Ostravice. Tento skromný ski-areál nabízí výborně udržovanou sjezdovku, která je v případě potřeby uměle zasněžována. Disponuje navíc osvětlením pro noční lyžování a kvalitní vlek. Skipas na jeden den výjde dospělého na pouhých 330 korun. Podobné služby nabízí také středisko Opálená, které se nachází nedaleko obce Čeladná. Pokud toužíte po větším ski-areálu, nabízí se návštěva střediska Malenovice. To nabízí hned 6 strojově udržovaných sjezdovek, dva vleky a půjčovnu, lyžařské kurzy a jiné služby. Za více možností si ale připlatíte. Dospělí ve Ski-Malenovice za celodenní skipas zaplatí 430kč.

Beskydy nekončí! Sviňorky, Pustevny

Chcete si užít sjezdové lyžování i běžky? Pak určitě vyražte do areálu Sviňorky v obci Morávka. Toto velké středisko nabízí 7 sjezdovek, 5 vleků, snowboard park a další služby. Všechny sjezdovky jsou upravované rolbou a v případě potřeby i uměle zasněžené. V okolí se navíc nachází řada tras upravených pro běžky. Jednodenní skipas zde dospělé lyžaře stojí 360kč. Ještě zajímavější volbou je ale ski-areál Pustevny. Nachází se na hranicích Moravskoslezského a Zlínského kraje. Kromě řady hotelů, restaurací, půjčoven a jiných podobných zařízení se zde nachází 6 sjezdovek, 7 vleků i lanovka. Všechny sjezdovky jsou perfektně udržovány. Blízko areálu se také nachází několik běžeckých tras. Jednodenní skipas zde dospělého vyjde na 440kč a platí i na lanovku.

Zima v Jeseníkách - Ovčárna i Karlov

Na západě se Moravskoslezský kraj dělí o pohoří Jeseníky s krajem Olomouckým. I tam můžete vyrazit na lyže. Asi nejlepší podmínky pro zimní sporty nabízí středisko Karlov pod Pradědem, které se nachází nedaleko Malé Morávky. V tomto nádherném údolí je každou zimu v provozu 14 udržovaných sjezdovek o celkové délce 11 kilometrů. Vyberou si zkušení lyžaři i úplní začátečníci. Lyžařům na kopce pomohou tři lanovky. Cena skipasu na jeden den činní 500 korun. Pokud hledáte ještě výše položené středisko, můžete zvolit areál Ovčárna. Ten se nachází nedaleko hory Praděd, až na hranicích Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Ovčárna nabízí celkem 9 sjezdovek a 6 vleků. Nachází se zde také začátek 17 km dlouhé běžkařské trasy. Skipas dospělého vyjde na 500 korun za den.

Tipy na dovolenou v Moravskoslezském kraji

Další související odkazy

Lyže – nejlepší lyžování v ČR 

Kam letos za sněhem? Zkuste třeba Jeseníky! 

Hurá do přírody v Moravskoslezském kraji! 

Stezka v Hukvaldech provede návštěvníky místy, kde chodil Janáček 

Ostrava to není jen uhlí, zaujmou technické památky nebo svět miniatur

Kam za lyžováním i valentýnskou romantikou? Zkuste malebné Beskydy

Kde se lyžuje v Beskydech? Báječné sjezdovky i běžkové tratě