Ostravská zoo nebo svět miniatur zaujmou

Zoo Ostrava je domovem 360 druhů zvířat. V letních měsících zde probíhají sokolnická představení a v zimním zase večerní krmení slonů. Mimo jiné tu byl otevřený Botanický park, který nabízí tři nové stezky navazující na zoologické expozice. Zoo také nabízí expozici nočních zvířat a první mořské akvárium.


Areál miniuni je zajímavou atrakcí jak pro dospělé, tak pro mladé. Je zde možné zhlédnout více než 30 modelů významných budov evropských měst v měřítku 1:25. Například londýnský Big Ben, Staroměstskou radnici nebo Eiffelovu věž.  Areál oživují tratě s vláčky a vodní cesty parníkem.

Technické památky

K Ostravě nezaměnitelně patří těžba kovů a uhlí, tak proč se nepodívat třeba na běžný pracovní den horníka v národní kulturní památce Důl Michal. Historie tohoto dolu sahá až do roku 1843 a představuje unikátní autentický areál po stránce stavební i technické. Za zmínku stojí určitě Dolní Vítkovice. Tento unikátní areál je industriální památkou a nezaměnitelným symbolem Ostravy. Můžete zde navštívit jedinečnou výstavu Malý svět techniky U6, která odhaluje tajemství technických vynálezů od parního stroje až po současnost. A v neposlední řadě zaujme i největší hornické muzeum v České republice Landen park.

Ostravská nej

Každé město nebo obec se pyšní něčím specifickým, co jinde nenajdete. Víte, že v Ostravě je největší radniční věž v Česku? Nebo že přírodní koupaliště v Ostravě-Porubě patří mezi největší ve střední Evropě, že se zde nachází nejmodernější budova divadla loutek a že nejstarší pěší zóna je právě v Moravskoslezské metropoli? A je toho daleko více, co stojí za zhlédnutí.

Další tipy na výlety v Moravskoslezském kraji