Punč a sladký trdelník voní až do ulic kolem náměstí. Ceny jsou o něco vyšší než loni. Svařák a klobása podražily oproti loňsku o 10 korun, čaj o 20.

Žízeň, hlad a chuť zaženete u 15 stánků, dalších 10 jich nabízí vánoční dekorace a různé drobnosti. Příjemné počasí přilákalo nejen Pražany, ale také cizince. Nejdelší fronta se čeká na klobásu, ale nejvíc lidí si pochutnává na trdelníku, hned na třech místech koupíte i pečené kaštany na váhu. Děti se tlačí u živého betlému a snaží se pohladit oslíka.

Stánkaři mají na Staromáku pořádně napilno, aby stihli obsloužit davy Pražanů i turistů. „Prodáváme i pivo, ale všichni chtějí raději něco teplého. Nejvíc práce mají támhle naproti s trdelníkem,“ komentuje prodejce nápojů, zatímco připravuje voňavý punč.

Video
Video se připravuje ...

Nadšené odpočítávání do prvního rozsvícení ozdob vánočního stromku na Staroměstském náměstí. Eva Fornálová

Rodina Machálků z Prahy: Medovina byla moc dobrá!

„Trhy jsou pěkné, je tady prostor, takže jsme si troufli i s kočárkem. Dětem se líbí, že svítí stromeček. Voněly jim perníčky, na kterých si pochutnaly. My jsme měli klobásu a medovinu. Ta byla moc dobrá,“ pochvalovala si na místě Isa Machálková (40), která na trhy přišla i s manželem Richardem (40) a dcerkami Barborkou (2) a Gábinkou (10 měsíců).

Blesk rozdává dárky

Blesk slaví Vánoce s vámi. Na Staroměstské náměstí pravidelně vyrážíme rozdávat dárky. Těšit se na ně můžete i další adventní neděle 10. a 17. prosince mezi 10. a 17. hodinou. Nezapomeňte se vyfotit s naší hosteskou a obrázek nám poslat na náš facebookový profil. Můžete totiž vyhrát různé ceny.

Blesk rozdává dárky o adventních nedělích na Staroměstském náměstí.
Autor: Robert Klejch

Ceny v Praze a dalších městech

Ceny v Praze a dalších městech
Autor: Blesk
Fotogalerie
85 fotografií